Απολογία Δραγασάκη απαιτεί η Χρυσή Αυγή

Αναφορά κατά του αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Δραγασάκη και δύο ακόμα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε η Χρυσή Αυγή στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, με αφορμή το επεισόδιο της περασμένης Παρασκευής και τα “χάιλ Χίτλερ” που ακούστηκαν στο κοινοβούλιο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, που υπογράφει την αναφορά, κάνει λόγο για “θλιβερή, παράνομη και αντισυνταγματική” συμπεριφορά του κ. Δραγασάκη και ζητά από τον κ. Μεϊμαράκη να τον καλέσει εγγράφως σε απολογία και, αν οι εξηγήσεις του δεν κριθούν επαρκείς, να επιβάλει την απομάκρυνσή του και να καλέσει τη Βουλή, κατά την αμέσως επομένη συνεδρίαση, να επεκτείνει ενδεχομένως τον αποκλεισμό του Αντιπροέδρου Δραγασάκη έως 15 ημέρες.

Η Χρυσή Αυγή ζητά ακόμα να διεξαχθεί ένορκη διοικητική εξέταση “για να διαπιστωθεί ο ρόλος της υπαλλήλου της Βουλής που υπαγόρευε στον Αντιπρόεδρο Ι. Δραγασάκη τι ακριβώς να λέει, ώστε ενδεχομένως να τεκμηριωθεί μία ευρύτερα προπαρασκευασμένη και διοργανωμένη Γκεμπελική συνωμοσία λάσπης κατά της Χρυσής Αυγής”.

Ζητά ακόμα να προχωρήσουν οι σχετικές ενέργειες κατά της βουλευτού Μαρίας Κανελλοπούλου, που φέρεται να αποκάλεσε τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής “δολοφόνους, αντεροβγάλτες” και κατά του ηθοποιού και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Πάντζα, ο οποίος όπως επισημαίνεται “τόλμησε να εκφωνήσει μέσα στη Βουλή των Ελλήνων 'Χάιλ Χίτλερ'”.

“Επειδή τα ανωτέρω τεκμηριώνονται πλήρως από τα Πρακτικά και την κατεγεγραμμένη εικόνα τηλεόρασης της Βουλής, τυχόν μη Κλήση σε Απολογία του Αντιπροέδρου Δραγασάκη, της Μ. Κανελλοπούλου και του Γ. Πάντζα, θα συνιστούσε ενδεχομένως μη σύννομη πράξη και κατάχρηση εξουσίας”, καταλήγει το κείμενο της αναφοράς.