Αποβολή της Χρυσής Αυγής από τη Βουλή με τρία “Χάϊλ Χίτλερ”

"Χάιλ Χίτλερ" φώναζαν βουλευτές την ώρα που αποχωρούσε από την αίθουσα του κοινοβουλίου η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής μετά το σοβαρό επεισόδιο ανάμεσα στον Π. Ηλιόπουλο και τον Γ. Δραγασάκη.

Την ώρα του επεισοδίου, και ενώ η κάμερα της Βουλής έδειχνε το Προεδρείο, από την αίθουσα ακούστηκε επανειλημμένα η φράση: "Χάιλ Χίτλερ". Σύμφωνα με ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής ο βουλευτής που φώναζε είναι ο Σταύρος Κοντονής του ΣΥΡΙΖΑ.

Για "λασπολογία" σε βάρος του με μεθόδους "γκαιμπελικής προπαγάνδας" έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κοντονής, απαντώντας στους ισχυρισμούς της Χρυσής Αυγής ότι ο ίδιος αναφώνησε τη φράση "Χάιλ Χίτλερ" στην Ολομέλεια της Βουλής.

"Οι εραστές του ναζισμού στην ελληνική κοινωνία, λίγες μέρες αφότου αποκαλύφθηκε στη Βουλή η σύνταξη από στελέχη τους κειμένων εξυμνητικών προς τον Αδόλφο Χίτλερ και τα ίδια στελέχη τα χαιρέτισαν σαν καρπό της νιότης τους, επεχείρησαν σήμερα με μεθόδους γκαιμπελικής προπαγάνδας να με συκοφαντήσουν και να ρίξουν λάσπη σε βάρος μου σύμφωνα με τη θεωρία τους ότι 'όλο και κάτι θα μείνει'", δήλωσε ο βουλευτής.

"Την ίδια μέρα που επιτέθηκαν στο Προεδρείο της Βουλής κατά τρόπο προσβλητικό και απολύτως αντίθετο στον Κανονισμό της Βουλής και την πολιτική ηθική, που μίλησαν χυδαία για τον Πρόεδρο και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, έρχονται να μου προσάψουν φανταστικές κραυγές και λόγια, τα οποία ταιριάζουν και απορρέουν από αυτούς τους ίδιους. Οι ανακοινώσεις τους τους αποκαλύπτουν", πρόσθεσε.

Σημείωσε ακόμη ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρήθηκαν έντονα "για τη δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα αναφορά στον Χίτλερ στη Βουλή μιας χώρας που έχει μαρτυρήσει από τον ναζισμό".

Με την αποβολή του Π. Ηλιόπουλου βουλευτή της Χρυσής Αυγής από την αίθουσα του κοινοβουλίου ολοκληρώθηκε σοβαρό επεισόδιο που σημειώθηκε νωρίτερα. Μάλιστα σύμφωνα με το άρθρο 80 θα του κόψουν και το μισθό λόγω της ανάρμοστης συμπεριφοράς του.Υπήρξε ένταση  με τον προεδρεύων της Βουλής Γιάννη Δραγασάκη και τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο. Αφορμή ήταν οι χαρακτηρισμοί του κ. Ηλιόπουλου για τον Αλέξη Τσίπρα "Το Mr Alexis κοιμάται και περιμένει να ξυπνήσει πρωθυπουργός", με τον κ. Δραγασάκη να προειδοποιεί τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής με αποβολή από την αίθουσα. O κ. Ηλιόπουλος επέμεινε. Όταν ο κ. Δραγασάκης κάλεσε τον φρούραρχο της Βουλής ο Χρυσαυγίτης βουλευτής άρχισε να φωνάζει "χειροκροτήστε γίδια" προς τους Βουλευτές, ενώ τόνισε προς τον κ. Δραγασάκη "συμμορία δεν είναι η Χρυσή Αυγή, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ που ανήκετε κ. Πρόεδρε".


Συγκεκριμένα κρίθηκε ότι ο κ. Ηλιόπουλος χρησιμοποίησε υβριστικές εκφράσεις για τη λειτουργία του θεσμού του κοινοβουλευτικού ελέγχου και το πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο είπε ότι κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και ονειρεύεται να γίνει πρωθυπουργός.

Στις προειδοποιήσεις του κ. Δραγασάκη για την αποβολή του, ο κ. Ηλιόπουλος επέμεινε χαρακτηρίζοντας "ξεφτιλισμένους" τους βουλευτές που διαμαρτύρονταν από τα έδρανα τους.

"Φύγετε για να μην σας διώξουμε εμείς" είπε ο κ. Δραγασάκης και όταν ο βουλευτής επέμεινε, του ανέγνωσε τις διατάξεις του Κανονισμού για την αποβολή του καλώντας στην αίθουσα τον φρούραρχο.

Ο κ. Δραγασάκης κάλεσε το φρούραρχο της Βουλής και τελικά αποχώρησαν όλοι οι Χρυσαυγίτες βουλευτές βρίζοντας.

Διαβάστε την τοποθέτηση Τσίπρα που προκάλεσε τους χαρακτηρισμούς Ηλιόπουλου και τελικά την αποβολή του.