Εκτός ελέγχου η Χρυσή Αυγή λόγω του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου

Η εικόνα που δίνει πλέον η Χρυσή Αυγή τρομάζει όχι μόνο το Πανελλήνιο, αλλά και τη διεθνή κοινή γνώμη, η οποία παρακολουθεί εκπροσώπους κοινοβουλευτικούς κόμματος να ξεπερνούν τα όρια και μάλιστα σκόπιμα.

Οι εκτροπές μελών της Χρυσής Αυγής φανερώνουν έναν σιωπηλό εμφύλιο πόλεμο στο χώρο της Ακροδεξιάς. Οι δρακόντειες ρυθμίσεις του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου προκαλούν αναταράξεις στο εσωτερικό του κόμματος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα".

Άλλωστε, στο συγκεκριμένο νομοθέτημα προβλέπονται βαριές καμπάνες για τους πρωταγωνιστές εκδηλώσεων ρατσιστικής και ξενοφοβικής βίας.

Ενδεικτική της ανεξέλεγκτης κατάστασης θεωρείται από πολλούς η απουσία του κ. Μιχαλολιάκου από το προσκήνιο. Πληροφορίες επιμένουν ότι έχει επέλθει ρήξη στον ηγετικό πυρήνα του κόμματος, με πολλές αφορμές, που σχετίζονται, αφενός, με την ιδεολογική στρατηγική και αφετέρου με τις λεπτές ισορροπίες που έχουν δημιουργηθεί.

Μία από τις αφορμές για εσωτερικής ένταση υπήρξε, όπως λέγεται στο εσωκομματικό παρασκήνιο, η πρόθεση του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη να διεκδικήσει στις εκλογές του επόμενου έτους το αξίωμα του δημάρχου Αθηναίων. Αυτή του η κίνηση έδειξε ότι επιθυμεί να καταστεί de facto "νούμερο δύο" του κόμματος και να λάβει το χρίσμα του "υπ' αριθμόν ένα" δελφίνου, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Συνεργάτες του κ. Μιχαλολιάκου αρνούνται, πάντως, ότι υπάρχουν εσωτερικές τριβές. Προτεραιότητα της Χρυσής Αυγής, όπως διαφαίνεται είναι να πολεμήσει τις ρυθμίσεις του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, εφόσον εκείνο ψηφιστεί από τη Βουλή. Στο πλαίσιο αυτό, θα χρησιμοποιήσουν νομικά μέσα και θα προσφύγουν και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωσή του.

Ο κ. Μιχαλολιάκος κάνει λόγο για "μέτωπο Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ" με στόχο, όπως λέει, να πληγεί το κόμμα του και να απαγορευτεί η λειτουργία του, ώστε να μη συμμετάσχει στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Παράλληλα, εξετάζει και άλλες λύσεις, όπως το σενάριο συμμετοχής στις επόμενες εκλογές με νέο όνομα, πιθανότατα "Ελληνική Αυγή" και νέο σήμα.

Ο κ. Μιχαλολιάκος παραλληλίζει την περίπτωσή του με τα νομικά εμπόδια που είχε συναντήσει στην πολιτική του πορεία ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!

"Αν μας θέσουν εκτός εκλογών, θα επιστρέψουμε με 40% και θα γίνουμε κυβέρνηση", λέει σε συνεργάτες του!