“Βουτιά” στην εσωστρέφεια εν όψει συνεδρίου στον ΣΥΡΙΖΑ

Το δόγμα του “τα χειρότερα έχουν περάσει”, που το τελευταίο διάστημα ακούγεται από την πλευρά της κυβέρνησης στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός κλίματος αισιοδοξίας, επιχειρούν να “κατεδαφίσουν” στον ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας πως ακόμα και η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που αναγνώριζε κάποια θετικά στοιχεία στην ελληνική οικονομία, θυμίζει τις αντίστοιχες εκθέσεις του Ταμείου για την Αργεντινή, πριν η οικονομία της χώρας καταρρεύσει.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δε χαρίζονται ούτε στο ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας πως η σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γιώργο Παπανδρέου είναι προάγγελος μίας σταδιακής διάλυσης της παράταξης.

Ωστόσο, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει κι αυτή τα δικά της εσωτερικά προβλήματα, καθώς εν όψει του συνεδρίου  που έχει προγραμματιστεί για τον Ιούλιο και βασικό αντικείμενο του οποίου θα είναι ο μετασχηματισμός σε ένα ενιαίο κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει σε μία φάση εσωστρέφειας, την οποία εν μέρει εκφράζει με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα real.gr ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, που επισημαίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να είναι ένα κόμμα ανοιχτό και πλουραλιστικό, “δε θα κάνει, όμως, τα λάθη του παρελθόντος όσον αφορά την εσωτερική του λειτουργία”.

Όσο για το ενδεχόμενο συνεργασιών με άλλα κόμματα, που διχάζει τα στελέχη του κόμματος, ο κ. Παππάς τονίζει πως το τι κυβέρνηση θα συγκροτηθεί και με ποιες συμμαχίες θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του.