Εξωφρενικοί διάλογοι και πάλι στην Προανακριτική

Με... νηπιαγωγείο έμοιαζε για μία ακόμα φορά η Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, με απίστευτους διαλόγους να εκτυλίσσονται και πάλι, με τους συνήθεις πρωταγωνιστές.

Η αρχή έγινε με μία λογομαχία του Άδωνι Γεωργιάδη με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά από μία σειρά πολιτικών μομφών της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

AΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: “Ποια νομίζετε ότι είστε, επιτέλους; Γυρίζει και λέει τρεις φορές ότι 'καλύπτετε συμφέροντα, είστε μέσα στη λίστα, έχετε λόγο να τους καλύπτετε, αμφισβητώ την ηθική σας' και θέλετε να καθόμαστε να την ακούμε κιόλας;”.

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: “Μην παραφέρεστε, κύριε. Ποιος είστε;”.

ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: “Εσύ να πας να δεις ποια είσαι, να πας σε κανένα ψυχιατρείο”.

Κατόπιν, η κ. Κωνσταντοπούλου σχολίασε με έντονο ύφος την καθυστέρηση στις επαφές με τον μάρτυρα της υπόθεσης Σάμπι Μιονί, που ζει στο Ισραήλ, επιρρίπτοντας ευθύνες στον πρόεδρο της επιτροπής, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, με τον οποίο είχε τον εξής διάλογο:

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: “Είχαμε πει από την προηγούμενη Πέμπτη να το κάνετε. Γιατί δεν το κάνατε;”.

Χ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: “Ντα-ντα θα με κάνετε; Δεν το ξανακάνω! Δεν το ξανακάνω! Εντάξει, συγχωρείστε με, κυρία μου!”.

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: “Προφανώς έχετε άλλα πράγματα στο μυαλό σας”.

Χ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: “Συγχωρήστε με, δεν το ξανακάνω. Μη με ξαναδείρετε!”.

Όμως η κ. Κωνσταντοπούλου είχε έντονο διάλογο και με τον Παναγιώτη Ρήγα (ΠΑΣΟΚ), ο οποίος εκτυλίχθηκε ως εξής:

Π. ΡΗΓΑΣ: “Θα πω κάτι που θα σας πονέσει, λοιπόν, μην με προκαλείτε!”.

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: “Εσείς είστε εντελώς άγονος!”.

Π. ΡΗΓΑΣ: “Μην κάνετε σεξιστικά υπονοούμενα”.

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: “Το μόνο που μπορείτε να παραγάγετε είναι αυτού του είδους οι προσβολές και ο εκχυδαϊσμός! Είναι εντελώς άγονες οι προσπάθειές σας”.

Π. ΡΗΓΑΣ: “Μην κάνετε σεξιστικά υπονοούμενα”.

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: “Ο λόγος για τον οποίο ανέχομαι παραμένουσα εντός αυτής της αίθουσας αυτήν τη σκαιότατη και ιταμότατη, επαναληπτική και συντονισμένη επίθεση από πρόσωπα τα οποία όφειλαν να έχουν δηλώσει 'αποχή' από αυτήν την επιτροπή, είναι διότι επιθυμώ να διερευνήσουμε την αλήθεια. Εκείνοι δεν το επιθυμούν και προσπαθούν με προσβολές και με αυτού του είδους τις επιθέσεις να τινάξουν την επιτροπή στον αέρα”.

Στη συνεδρίαση της επιτροπής δεν παρέστη ο Ιωάννης Διώτης, αν και είχε κληθεί και μάλιστα για τρίτη φορά, καθώς βρισκόταν εκτός Ελλάδος.