Πόρτα από Τσίπρα σε Καμμένο για την πρόταση δυσπιστίας για Στουρνάρα

Έκτακτη συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει στις 15.00, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από μέλη της κομματικής αντιπροσωπείας, τα οποία επισκέφθηκαν εκτάκτως τη Λευκωσία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί από κοντά και με έντονη ανησυχία τις εξελίξεις γύρω από το κυπριακό ζήτημα. Ο κύριος Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί στην ανάλυση και τις προτάσεις του κόμματός του για την κατάσταση, που διαμορφώνεται.

Τα δεδομένα αυτά εξετάζουν ο Γιάννης Δραγασάκης, η Ρένα Δούρου και ο Κώστας Ήσυχος, που είχαν σειρά συναντήσεων από το πρωί της Τετάρτης στην κυπριακή πρωτεύουσα.

Μεταξύ των άλλων τα τρία στελέχη συναντήθηκαν με την ηγεσία του ΑΚΕΛ, τον πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου, τον υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γιώργο Λιλλήκα και άλλους.

Το πιθανότερο είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα απαντήσει αρνητικά στην πρόταση Καμμένου να συνυπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, την οποία υπέγραψαν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάει ότι μία τέτοια πρόταση θα επανασυσπειρώσει το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Η συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 13.00 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και σύμφωνα με πηγές από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, θα είναι εφ' όλης της ύλης.

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης πάντως, θα είναι η πρόταση μομφής κατά του Γιάννη Στουρνάρα που κατέθεσαν οι Ανεξάρτητοι 'Ελληνες και απαιτεί 50 υπογραφές για να συζητηθεί στη Βουλή.