Παπαρήγα: Υπάρχει χρόνος να περιθωριοποιήσουμε το ναζισμό

Την άποψη ότι η κυβέρνηση επιλέγει συνειδητά με το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά να διαιωνίζει το πρόβλημα αντί να στηρίξει την πρόληψή του εξέφρασε με δηλώσεις της η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

“Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο δείχνει ότι έχει μια επιλογή: Να στηρίξει, να διαιωνίσει, τη συντήρηση την υποκατάσταση, αντί να δώσει έμφαση και να στηρίξει τα στεγνά προγράμματα και την πρόληψη”, σχολίασε η κ. Παπαρήγα, και πρόσθεσε: “Επομένως, είναι υπόλογη κυριολεκτικά η κυβέρνηση, γιατί η αναγωγή του προβλήματος σε πρόβλημα συντήρησης σημαίνει διάδοση”.

Ερωτώμενη για τις νέες προκλήσεις της Χρυσής Αυγής, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε: “Ο ελληνικός λαός πρέπει να ξέρει ένα πράγμα: Ο ναζισμός στη Γερμανία δυνάμωσε όταν τσάκισαν το εργατικό κίνημα και όταν μπήκαν οι ναζιστές, όπως οι σύγχρονοι χρυσαυγίτες, μέσα στο σύστημα της πρόνοιας, της κοινωνικής πολιτικής, δίνοντας επιδόματα στους ανέργους και στις γυναίκες για να γυρίσουν στα σπίτια. Και με αυτό τον τρόπο δημιούργησαν υλικό συμφέρον και έτσι διαδόθηκε και εμπεδώθηκε ο ναζισμός. Αυτό να μην το ξεχνά κανείς. Σήμερα υπάρχει χρόνος να τον περιθωριοποιήσουμε”.