ΣΥΡΙΖΑ: Πορεία στο λαό προεκλογικού τύπου

Με μεγάλη πολιτική εκδήλωση – συγκέντρωση στην Αθήνα και ομιλητή τον Α. Τσίπρα, πιθανότατα τον Μάιο θα ολοκληρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ την πολιτική πρωτοβουλία που αναλαμβάνει άμεσα με στόχο να βρεθεί κοντά στο λαό και κυρίως στα πληττόμενα από τα απανωτά μνημόνια στρώματα της κοινωνίας. Η εν λόγω "πορεία προς το λαό" ήταν εισήγηση αρκετών στελεχών και συζητήθηκε εκτενώς  στη γραμματεία της περασμένης Πέμπτης.

Κεντρική εκτίμηση στην οποία συμφώνησαν όλοι ήταν ότι η παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης Σαμαρά στον τομέα των δημοσίων εσόδων, που καταρρέουν εξαιτίας της ύφεσης, μπορεί να αναδειχθεί σε "μαμή" πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων.

Έτσι αποφασίστηκε η ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων οι οποίες θα ξεκινήσουν σύντομα από το Λεκανοπέδιο και θα συνεχιστούν σε όλη τη χώρα και θα καταλήξει στη μεγάλη συγκέντρωση τον Μάιο, στην Αθήνα. Στελέχη του κόμματος το επόμενο διάστημα θα ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα έχοντας υπό μάλης το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως εκείνο των πρώτων 100 ημερών. Την τιμητική τους θα έχουν μέρη όπως η Βορειοανατολική Χαλκιδική όπου οι κάτοικοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία της εξουσίας, η Θεσσαλονίκη όπου επίκειται η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και βεβαίως οι υποβαθμισμένες περιοχές της Αττικής και των άλλων μεγάλων πόλεων. Επίσης θα οργανωθούν, σε όλη την επικράτεια, θεματικές συζητήσεις για το φορολογικό, την παιδεία, την υγεία και τις ιδιωτικοποιήσεις.