“Το Γενικό Λογιστήριο τσαλακώνει την εικόνα της κυβέρνησης”

Σε καυστικό ύφος σχολιάζει τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που δείχνουν υστέρηση των εσόδων κατά 7% για τον Ιανουάριο, ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, προβλέποντας ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αναπροσαρμογή των στόχων, ώστε να αλλάξει επικοινωνιακά αυτήν την εικόνα.

Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε τα εξής:

“Για μια ακόμα φορά το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τσαλακώνει την εικόνα που θέλει να παρουσιάσει η Κυβέρνηση, ότι τα δημόσια οικονομικά έχουν τεθεί υπό έλεγχο. Τα στοιχεία για τον πρώτο μήνα του 2013 δείχνουν μια υστέρηση των εσόδων κατά 7%, παρά τα νέα μέτρα που επιβλήθηκαν. Σύμφωνα δε και με την έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, η μείωση των εισοδημάτων έχει επιφέρει ραγδαία πτώση της κατανάλωσης και αύξηση των χρεών των νοικοκυριών προς το Δημόσιο.

Είναι βέβαιο ότι η Κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να αλλάξει επικοινωνιακά αυτή την εικόνα κι έτσι αναμένουμε την αναπροσαρμογή των στόχων, όπως έγινε και το 2012. Ελπίζουμε μόνο να μην φτάσουμε στο σημείο να ακούσουμε από τον Υπ. Οικονομικών ότι «το photoshop έγινε για να κατανοήσει ο κόσμος καλύτερα τα στοιχεία».

Ανεξάρτητα από τα στοιχεία, ο κόσμος γνωρίζει ότι δεν έχει εισόδημα, δεν έχει θέσεις εργασίας, δεν έχει συντάξεις και άρα δεν μπορεί να πληρώσει τους φόρους”.

Παρακαλούμε περιμένετε ...