“Φωτιές” ανάβουν οι “αντιστασιακοί συλληφθέντες στην Κοζάνη”

Σφοδρή κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν οι δηλώσεις του βουλευτή Στάθη Παναγούλη, ο οποίος, όπως καταγγέλλει κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου, "ταύτισε ουσιαστικά" τους τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στην Κοζάνη και οι οποίοι φέρονται να μετέχουν στους Πυρήνες της Φωτιάς, με τους αγωνιστές της Αντίστασης κατά της Χούντας.

Λίγη ώρα μετά τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός Σίμος Κεδίκογλου σήκωσε το "γάντι" και τόνισε ότι: "Κάθε λεπτό που περνάει και ο Στάθης Παναγούλης παραμένει μέλος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνει το γεγονός ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αποδέχεται τις απόψεις του που ταυτίζουν τους αγωνιστές της Χούντας με τους συλληφθέντες για ληστείες και τρομοκρατική δράση".

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει ότι: "Η αποδοκιμασία στη βία, στην ανομία και την τρομοκρατία  πρέπει –επιτέλους για τον ΣΥΡΙΖΑ- να είναι έμπρακτη. Όπως και η έμπρακτη αποδοκιμασία των δηλώσεων Παναγούλη  περί "στρατοδικείων" και "Νεοναζί υπουργών".  Ας αποδείξει επιτέλους εμπράκτως το κόμμα του κ. Τσίπρα ότι σέβεται το Σύνταγμα, τους δημοκρατικούς θεσμούς και την ομαλότητα. Γιατί στην Δημοκρατία ούτε επιτρέπονται απειλές για λιντσάρισμα πολιτικών αντιπάλων, ούτε καλύπτονται δηλώσεις εξομοίωσης ληστών – τρομοκρατών με τους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για Ελευθερία και Δημοκρατία".

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ευθεία σύγκριση με τις ανακρίσεις των αγωνιστών της Αντίστασης, αναφερόμενος στους τέσσερις νεαρούς που συνελήφθησαν για τη ληστεία στο Βελβεντό και φέρονται να έχουν σχέση με τους Πυρήνες της Φωτιάς.

"Οι βασανιστές της Χούντας του Παπαδόπουλου την περίοδο 1967-74 φρόντιζαν, όταν μετά τις ανακρίσεις των αγωνιστών της Αντίστασης, με βασανιστήρια στα κολαστήρια της Μπουμπουλίνας και του ΕΑΤ-ΕΣΑ, οδηγούμεθα στα έκτακτα στρατοδικεία, να μην υπάρχει κανένα ίχνος βασανισμού.

Σήμερα, η κυβέρνηση της Τρόικας, του κ. Σαμαρά, δεν κρατά ούτε τα προσχήματα. Δίνει τις φωτογραφίες των συλληφθέντων στη δημοσιότητα με εμφανή τα σημάδια των βασανισμών! Ας δώσει, η κυβέρνηση του Τριωδίου στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, το βραβείο του σύγχρονου νεοναζί" τόνισε ο Στ. Παναγούλης.

Καλύπτει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Παναγούλη

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ κάλυψε τον βουλευτή του. "Δεν περιμένουμε από τους ειδήμονες του photoshop και των χαλκευμένων βίντεο να μην παραχαράσσουν τις δηλώσεις στελεχών μας. Αυτό είναι πταίσμα μπροστά στην εκστρατεία μαύρης προπαγάνδας και γκεμπελισμού την οποία έχει εγκαινιάσει το γαλάζιο κυβερνητικό γραφείο Τύπου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σταθής Παναγούλης, αδελφός του ιστορικού αγωνιστή κατά της Χούντας Αλέκου Παναγούλη, αναφερόμενος στα βασανιστήρια κατά των συλληφθέντων για τη ληστεία στο Βελβεντό, και κάνοντας τη σύγκριση με την περίοδο της δικτατορίας, είπε ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν κρατά καν τα προσχήματα και σε καμία περίπτωση δεν εξομοίωσε τους συλληφθέντες με τους αγωνιστές κατά της Χούντας . Εμείς να προσθέσουμε ότι έχουν περίσσιο θράσος αυτοί που προσπαθούν να μετατρέψουν το Σύνταγμα σε κουρελόχαρτο και τη δημοκρατία σε μια λέξη κενή νοήματος να συνεχίζουν να πιπιλίζουν τη γνωστή καραμέλα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ" αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.