Δένδιας: Βεβαίως οι φωτογραφίες είναι σοκαριστικές αλλά…

Σοκαριστικές χαρακτήρισε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Νίκος Δένδιας τις φωτογραφίες με τους τέσσερις συλληφθέντες για τη ληστεία στο Βελβενδό που φέρονται να συνδέονται με τους "Πυρήνες της φωτιάς", ωστόσο είπε ότι πιο σοκαριστικό είναι το φαινόμενο της τρομοκρατίας.

Ο υπουργός κλήθηκε να σχολιάσει το photoshop στις φωτογραφίες των συλληφθέντων και επεσήμανε ότι αυτό που γνωρίζει είναι ότι έγινε άγρια συμπλοκή και είπε ότι στις φωτογραφίες έπρεπε να γίνει επεξεργασία για να μπορούν να βοηθήσουν οι πολίτες όταν τις δουν. "Αν υπήρχε λερωμένη φωλιά θα δινόταν φωτογραφίες στη δημοσιότητα;" είπε αναφερόμενος στις καταγγελίες για βασανιστήρια.

"Δεν υπάρχει πρόθεση να καλυφθεί κανείς για οτιδήποτε" είπε ο υπουργός και πρόσθεσε πως "δεν μπορεί να υιοθετείται η άποψη ότι βασανίστηκαν οι τρομοκράτες όταν προκύπτει ότι ήταν βαρύτατα οπλισμένοι και είχαν όμηρο".

"Μιλάμε για τρομοκράτες βαρύτατα οπλισμένους που είχαν όμηρο" είπε ο υπουργός μιλώντας στο Mega και πρόσθεσε ότι θα γίνει έρευνα από τη δικαιοσύνη για την υπόθεση, ωστόσο πρόσθεσε ότι κατά την αστυνομία οι μώλωπες έγιναν κατά τη συμπλοκή για τη σύλληψη. Όπως είπε δεν υπάρχει θέμα ανοχής σε περιπτώσεις βασανισμών.

"Καταλαβαίνω ότι η μητέρα είναι μεροληπτική είναι το παιδί της", σχολίασε σχετικά με όσα αναφέρει η μητέρα ενός εκ των συλληφθέντων που εργάζεται στο ΕΚΑΒ.

Τη δέσμευση ότι θα γίνει έρευνα προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως κάθε καταγγελία σχετικά με την υπόθεση των τεσσάρων συλληφθέντων για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, οι οποίοι φέρουν εμφανή σημάδια κακοποίησης παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε: Δεν μπορεί να γίνονται βασανισμοί σε κανέναν. Είμαστε κράτος δικαίου".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου και ζήτησε "να μην δίνουμε ιδεολογικό χρωματισμό" στις πράξεις τους, δηλαδή στις ληστείες για τις οποίες συνελήφθησαν οι τέσσερις νεαροί.
Ερωτηθείς για το αίτημα των οικογενειών και των δικηγόρων των τεσσάρων συλληφθέντων να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις παρατήρησε πως στο πλαίσιο της έρευνας προβλέπεται ιατροδικαστική εξέταση.