Α.Τσίπρας: Επαναδιαπραγμάτευση και όχι στη λιτότητα

 Για τις επικρίσεις που δέχθηκε και τα σχόλια περί "αλλαγής στάσης" που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του σε ΗΠΑ, Αργεντινή και Γερμανία απάντησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπομπή NETWEEK. 

"Αν έπαιρνα στα σοβαρά όλα όσα λέγονται κάθε φορά που παίρνω μια πολιτική πρωτοβουλία, τότε θα είχα τρελαθεί και εγώ και εσείς και όλοι οι Έλληνες πολίτες" είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. 

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι "αυτά που λέμε μέσα, λέμε και έξω" και επέμεινε ότι "μπορεί να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης με κατάργηση του Μνημονίου". Αυτές τις απόψεις εξέφρασε και στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε , κατά το ταξίδι του στη Γερμανία.  

“Θα συμμαχούσα ακόμα και με τον διάβολο για να υπερασπιστώ τα συμφέροντα του ελληνικού λαού απέναντι στο ΔΝΤ και την τρόικα” υπερασπίστηκε των επαφών του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Α. Τσίπρας δήλωσε ότι δεν υπάρχει σταθερό οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον στη χώρα για επενδύσεις λόγω του εκφοβισμού των δανειστών στον λαό. "Δεν ανοίξαμε εμείς την συζήτηση για το νόμισμα. Δύο χρόνια τρόμαζαν τον κόσμο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους βγάλει από το ευρώ και έτσι έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες 80 εκατομμύρια ευρώ" τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

 Όσον αφορά στα πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ΜΜΜ, ο Α. Τσίπρας επανέλαβε ότι η επίταξη ήταν αντισυνταγματική, χαρακτήρισε το ενιαίο μισθολόγιο “εξευτελισμό των μνημονιακών πολιτικών” και τάχθηκε υπέρ των εργαζομένων. 

“Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν είναι συντεχνία. Είναι άνθρωποι που παλεύουν για έναν μισθό αξιοπρέπειας” είπε ο Α. Τσίπρας.

"Οι μεγάλες συντεχνίες είναι αυτοί που βγάλαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό και αυτούς δεν θα τους υποστηρίξουμε” τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.