Βενιζέλος: Μόνη λύση που απέμενε η επίταξη

Μοναδική λύση ήταν η επίταξη των απεργών του μετρό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη δευτερολογία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι το κόμμα κατέβαλε προσπάθεια για να γίνουν διορθώσεις σε ό,τι αφορά τις αδικίες στη μισθολογική αντιμετώπιση ορισμένων κατηγοριών προσωπικού, και όταν ανέκυψε το πρόβλημα “κάναμε μια σοβαρή διαμεσολαβητική προσπάθεια εκτόνωσης, η οποία δυστυχώς δεν απέδωσε”, παραδέχθηκε.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε “λανθασμένη επιλογή” εκ μέρους των συνδικαλιστών την απεργία αυτή, ξεκαθαρίζοντας ότι “δεν μπορείς πλέον στις κοινωφελείς υπηρεσίες, όταν έχεις απέναντί σου την κοινωνία, να εφαρμόζεις τέτοιες συνδικαλιστικές πρακτικές”.

“Έτσι, αφού φτάσαμε στο σημείο να μην γίνονται σεβαστές οι δικαστικές αποφάσεις, η μόνη λύση που απέμεινε ήταν η επίταξη, η οποία προβλέπεται από το νόμο και λειτουργεί εκτονωτικά, γιατί επιτρέπει και στην απεργία να λήξει και στο συνδικαλιστικό κίνημα να μη φανεί ότι ανακαλεί τις αποφάσεις του”, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.