Δένδιας: Δεν ανακαλώ ούτε κόμμα από όσα είπα για τον ΣΥΡΙΖΑ

"Δεν ανακαλώ ούτε κόμμα από όσα είπα για τον ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες δηλώσεις μου για τις σχέσεις του κόμματος με τη νομιμότητα" δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

Υπενθυμίζεται πως έπειτα από την εν λόγω επίθεση ο κ. Δένδιας κάλεσε όλα τα κόμματα να καταδικάσουν απερίφραστα το περιστατικό, όπως και έπραξαν, ωστόσο, το ζήτημα αναζωπυρώθηκε αφότου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διατύπωσε θέση ""περί μετάβασης του ΣΥΡΙΖΑ στη νομιμότητα", δήλωσε που προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος με τη σειρά του ζήτησε την παραίτηση του κ. Δένδια.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε πως δεν έχει ο ίδιος ευθύνη για την αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ περί ανομίας, καλώντας τον να "αποκτήσει ξεκάθαρα χαρακτηριστικά απέναντι στην ανομία" και τονίζοντας πως η Κουμουνδούρου θα πρέπει να βάλει στο περιθώριο τις "πράξεις που συνιστούν ανομία" και να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος.

Απαντώντας μάλιστα στα προσωπικά πυρά που έχει δεχθεί, ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε "ανόητους γκεμπελίσκους" βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τον στοχοποιούν, κάνοντας λόγο για συμμετοχή σε ακροδεξιό κόμμα κατά το παρελθόν, επαναλαμβάνοντας πως εντάχθηκε στην ΟΝΝΕΔ το 1978 και δεν είχε καμία συμμετοχή στην ΕΠΕΝ.

Για την τρομοκρατία, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εκτίμησε πως αυτή "φυτρώνει απο το χώρο της άκρας Αριστεράς", επισημαίνοντας ωστόσο πως δεν προσδίδει χαρακτηριστικά βίας γενικά στην Αριστερά. Παράλληλα, σχολίασε πως δε θεωρεί το νεο-ναζιστικό φαινόμενο άμοιρο ευθυνών, συμπληρώνοντας παρά ταύτα ότι μονάχα πριν από "δεκαετίες" θα μπορούσε να αποδοθεί ένα τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα σε "ακροδεξιό πυρήνα".

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στα πρόσφατα τρομοκρατικά γεγονότα, ο κ. Δένδιας είπε ότι τον φοβίζουν καθώς τίθεται σε κίνδυνο "η ανθρώπινη ζωή, η εικόνα της χώρας" ενώ καταδεικνύεται ότι δε σταμάτησε ποτέ η τρομοκρατία στην Ελλάδα. Παραδέχθηκε δε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί επόμενο τρομοκρατικό χτύπημα (ακόμα και κατά πολιτικού προσώπου) καθώς "ο τρομοκράτης βραχυπρόθεσμα έχει το προνόμιο απέναντι στις δυνάμεις της τάξης" ενώ μακροπρόθεσμα "μπορούμε να στρέψουμε τις προσπάθειες εναντίον του και να το καταπολεμήσουμε".