Στροφή της Κουμουνδούρου στην καθημερινότητα του πολίτη

Στροφή στην καθημερινότητα του πολίτη θα επιχειρήσει από Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ. "Η επικαιρότητα πιέζει και είναι πολυτέλεια να σπαταλάμε χρόνο και δυνάμεις σε μία άγονη αντιπαράθεση με τον κ. Βενιζέλο", λέει κορυφαίο στέλεχος του κόμματος. Η Κυβέρνηση άλλωστε "έσωσε τον Βενιζέλο και απόλεσε την όποια αξιοπιστία διέθετε". Από εκεί και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανότατα θα επανέλθει με αίτημα για εξεταστική.

Τη Δεύτερα ο Α. Τσίπρας αναχωρεί για Ουάσιγκτον. Μαζί του θα είναι οι οικονομολόγοι Γιάννης Μηλιός και Γιώργος Σταθάκης,  ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής και ο υπεύθυνος για την Ανάπτυξη αντίστοιχα. Και οι δύο βρίσκονται από χθες στο Βανκούβερ του Καναδά όπου συμετείχαν σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο Πανεπιστήμιο Σάιμον Φρέιζερ παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την επιστροφή της Ελλάδας στην οικονομική ανάπτυξη. Επίσης μαζί με τον Α. Τσίπρα στις ΗΠΑ θα ταξιδέψει η υπεύθυνη Εξωτερικής Πολιτικής Ρένα Δούρου και ο διευθυντής του Πολιτικού του Γραφείου Νίκος Παππάς. Δεν αποκλείεται  μάλιστα από την έδρα του ΔΝΤ ο Α. Τσίπρας να απαντήσει στις χθεσινές αναφορές του Ταμείου περί κινδύνου από την  αυξανόμενη επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ. Πιθανότατα να είναι μια απάντηση έκπληξη.

Άλλωστε με συνδαιτυμόνες τους Πολ Κρούγκμαν και Τζόζεφ Στίγκλιτς κι έχοντας στις βαλίτσες σου την προσφώνηση της "δεξαμενής σκέψης"  "Brooking Institute" ως ένας από τους "πιο φανατικούς πολέμιους των προγραμμάτων λιτότητας στην Ευρώπη", όλα είναι πιθανά.

Τη Δευτέρα ή την Τρίτη θα είναι και η επίσημη πρώτη συνεδρίαση του "πρωινού καφέ" στην Κουμουνδούρου. Η πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, οι αποκρατικοποιήσεις, οι απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και το νέο κρούσμα ρατσιστικής βίας (αυτή τη φορά ένας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του) είναι ψηλά στην ατζέντα του κόμματος. Η κόντρα με τον Βενιζέλο θα συνεχιστεί πίσω από τις κλειστές πόρτες της προκαταρκτικής στη Βουλή. Το θέμα έχει πάρει πάνω της η Ζωή Κωνσταντοπούλου.