Φυγή προς τα εμπρός επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου

"Η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ θα διερευνηθεί από την προανακριτική Επιτροπή της Βουλής και τις δικαστικές αρχές" υπογραμμίζει κορυφαίο στέλεχος του Μαξίμου δείχνοντας τη βούληση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης "να ξεφύγει από τη σκανδαλολογία που επέβαλλε στην ημερήσια διάταξη η σκληρή γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ".

"Δεν είναι δυνατόν η κοινωνία και ο πολιτικός κόσμος να είναι εγκλωβισμένοι από μια λίστα" και να παραγνωρίζονται τα κρίσιμα οικονομικά προβλήματα της χώρας, οι προτεραιότητες για να υλοποιηθούν τα προαπαιτούμενα και να υπάρχει στασιμότητα για επείγοντα θέματα που είναι η ανεργία και η ανάπτυξη. "Ουδείς αντιλέγει ότι η διαφάνεια και η πάταξη της διαφθοράς πρέπει να αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα , αλλά η εκκαθάριση αυτών των θεμάτων δεν μπορεί να αποτελεί το κυρίαρχο στοιχείο της άσκησης πολιτικής ούτε για την κυβέρνηση , ούτε για την αντιπολίτευση" υπογραμμίζει κορυφαίος υπουργός, ο οποίος διαπίστωσε ότι όταν συζητούσε με συναδέλφους του για την επίλυση θεμάτων που εκκρεμούν, όλοι ασχολούνταν με τα διαδικαστικά ή και τις δικαστικές αποκαλύψεις της υπόθεσης .

Ο πρωθυπουργός θα σηματοδοτήσει με τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει την ερχόμενη εβδομάδα την αλλαγή σελίδας στην ημερήσια διάταξη καθώς αφενός επιδιώκει να προβληθεί περισσότερο ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι εκταμιεύουν τη δόση των 9,2 δις και οι πολίτες να νιώσουν ότι οι θυσίες τους φέρνουν αποτελέσματα και αφετέρου για να μη σταματήσει η δυναμική της κυβέρνησης στην παραγωγή έργου. Στα άμεσα σχέδια του κ. Σαμαρά είναι η σύγκλιση διυπουργικής για την προώθηση των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται.

Εντός της εβδομάδας οι κυβερνητικοί εταίροι έχουν προγραμματίσει ραντεβού – πιθανότατα την Τρίτη, οπότε και θα έχει εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης - ώστε να συζητήσουν αναλυτικά την κατάσταση και τις επόμενες κινήσεις τους στο άμεσο μέλλον. Θα αναζητηθούν τρόποι ώστε να βρεθούν πόροι ή να υλοποιηθούν μέτρα που θα ενισχύσουν τους ασθενέστερους, να "δημιουργηθεί ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας" όπως το αποκαλεί ο κ. Φ. Κουβέλης αλλά και να γίνουν παρεμβάσεις για "κοινωνικά ήπιες" διαρθρωτικές αλλαγές που θέλει ο κ. Βενιζέλος. Στο παιχνίδι της διακυβέρνησης "μπαίνει" και ο Βενιζέλος που έχει προγραμματίσει συνάντηση με τον Κ. Χατζηδάκη για να συζητηθούν αναπτυξιακά θέματα αλλά και ενημέρωση από τον Α. Λυκουρέντζο στην Ιπποκράτους για θέματα Υγείας .