Μπακογιάννη: Πρέπει να αλλάξουμε φορολογική πολιτική

Για άλλη μια φορά εμφανίστηκε αντίθετη στην ακολουθούμενη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, υποστηρίζοντας ότι οδηγεί στην εξόντωση τον έντιμο Έλληνα φορολογούμενο και ζητώντας να αλλάξει.

Αναφερόμενη ειδικά στην αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, τόνισε: “Πρέπει να εισπράξουμε 600 εκατ. Πώς θα το κάνουμε; Αν συνυπολογίσουμε και τα επιδόματα φτάνουμε στο 1,1 δισ. ευρώ. Δεν καταλαβαίνουν παρά νούμερα οι τροϊκανοί”. Και συνέχισε: “Τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που προσδοκούσαμε από την είσπραξη του φόρου. Η φορολογική πολιτική που ακολουθείται είναι εξόντωση στον έντιμο Έλληνα φορολογούμενο, ενώ ταυτόχρονα κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια πέφτει στο κενό”.

Κατόπιν, η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει φορολογική πολιτική, δηλαδή να διαπραγματευτεί με την Τρόικα μία διαφορετική πολιτική υπέρ της μείωσης των φορολογικών συντελεστών.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε ότι τα έσοδα από τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης αυξήθηκαν κατά 65% το τελευταίο τρίμηνο Οκτωβρίου- Δεκεμβρίου σε σχέση με το αντίστοιχο του 2011. “Ειδικά τον Δεκέμβριο αυξήθηκαν κατά 115%, ενώ τα συνολικά έσοδα για το 2012 ανήλθαν στα 120 εκατ. ευρώ”, συμπλήρωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Απέδωσε εξάλλου τη χαμηλή κατανάλωση στην αποθεματοποίηση που επηρέασε τη ζήτηση, ενώ σημείωσε ότι ήταν περιορισμένη η απορρόφηση του επιδόματος θέρμανσης, καθώς από τα 80 εκατ. που είχαν προϋπολογιστεί διατέθηκαν μόνο 6,4 εκατ. ευρώ, ενώ δόθηκαν και 7 εκατ. ευρώ σε σχολικές μονάδες για τη θέρμανση των παιδιών.