Επίθεση από Μπακογιάννη στην κυβέρνηση για το φορολογικό

Αυστηρή κριτική άσκησε στο φορολογικό νομοσχέδιο η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για “άθροισμα αποσπασματικών φορολογικών και εισπρακτικών μέτρων”, που δεν επιβάλλει μία ουσιαστική, βαθιά φορολογική μεταρρύθμιση.

Όπως τόνισε η κ. Μπακογιάννη, συντηρείται με το νομοσχέδιο το θολό και ασταθές φορολογικό τοπίο, με αποτέλεσμα “οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί να ανατρέπονται, ο προγραμματισμός επιχειρήσεων να ακυρώνεται, επιχειρηματίες, επαγγελματίες, μισθωτοί, συνταξιούχοι δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει”.

Ξεκαθαρίζοντας τη θέση της, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι πιστεύει βαθιά στην πολιτική της οικονομικής εξυγίανσης, όμως θεωρεί ότι πρέπει να εφαρμοστεί με πιο αποτελεσματικό τρόπο, γι'αυτό και αντιδρά στη συνεχή αύξηση φορολογικών συντελεστών και την επιβολή νέων φόρων, ειδικά στους συνεπείς φορολογούμενους.

Εξέφρασε μάλιστα τη γνώμη της ότι θα πρέπει να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές για να έρθει η ανάπτυξη. “Πιστεύω ότι η μικρότερη φορολογία οδηγεί τελικά το κράτος σε μεγαλύτερα έσοδα”, επεσήμανε.