“Βολές” από Μπακογιάννη για το φορολογικό νομοσχέδιο

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση της βουλευτού Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρας Μπακογιάννη, σχετικά με το φορολογικό νομοσχέδιο στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, καθώς άσκησε ιδιαίτερα αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση.

"Το παρόν νομοσχέδιο αποτελεί σαφώς ένα πρώτο βήμα προς την απαραίτητη φορολογική μεταρρύθμιση. Θα μου επιτρέψετε όμως να το χαρακτηρίσω άτολμο και σίγουρα ένα σχέδιο νόμου που δεν αντιλαμβάνεται πλήρως και τις ανάγκες της κοινωνίας και ιδιαίτερα τη σημερινή κρίσιμη συγκυρία και την πίεση χρόνου", υποστήριξε η κ. Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι το νομοσχέδιο παρουσιάζει σοβαρά κενά ως προς τη φορολογική δικαιοσύνη και επιμερίζει εκ νέου τα ωάρη “στα συνήθη υποζύγια”.

“Δυστυχώς το νομοσχέδιο απλώς επενδύει στο φοροεισπρακτικό και όχι στο αναπτυξιακό σκέλος", συνέχισε η κ. Μπακογιάννη, χαρακτηρίζοντας ακόμα “παράλογα” τα όσα προβλέπει για τη φορολογία των επιχειρήσεων. "Αντί να ευνοείται η επιχειρηματικότητα, ευνοούνται οι επιχειρηματίες. Αντί να ενισχύονται οι επιχειρήσεις για να επανεπενδύουν τα κέρδη τους, κινητροδοτείται η ενθυλάκωσή τους", υπογράμμισε.

Τέλος, σημείωσε ότι "η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών εξαντλήθηκε”, ζητώντας παράλληλα, μεταξύ άλλων, μείωση του ΦΠΑ, μείωση φόρων στο πετρέλαιο και τη βενζίνη και κατάργηση της παρακράτησης φόρου 10% σε μερίσματα προς νομικά πρόσωπα.