Τσίπρας: Ο Βενιζέλος αυτοενοχοποιείται

Τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, συνάντησε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, μετά την επιστροφή του από το ταξίδι στο Βερολίνο και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και το ζήτημα των καλπών που έχει προκύψει ο Τσίπρας έστρεψε για μία ακόμη φορά τα βέλη του στην κυβέρνηση και κυρίως τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι με όσα ζητάει ο κ. Βενιζέλος από τον κ. Σαμαρά, τα οποία ουσιαστικά οδηγούν στην κατάργηση της μυστικής ψηφοφορίας, αυτοενοχοποιείται και γίνεται παράλληλα "όμηρος" του πρωθυπουργού.

"Αδιανόητο" χαρακτήρισε το να στηθούν τρεις κάλπες στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι "έτσι καταστρατηγείται η αυτονομία της Βουλής, με μια διαδικασία που άρει τη μυστικότητα της ψήφου. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει και προδίδει πανικό, αυτοενοχοποιείται ο κ. Βενιζέλος. Ζητάει πολιτική στήριξη από τον κ. Σαμαρά, αλλά γίνεται και όμηρος του», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο κ. Τσίπρας τόνισε πως "η πρακτική της κυβέρνησης να νομοθετεί με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, καταλύει την ομαλή κοινοβουλευτική διαδικασία".

Στις δηλώσεις τους πριν κλείσουν οι πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην κλιμάκωση της βίας την οποία δεν πρέπει να αφήσουμε ανεξέλεγκτη ενώ πρέπει να δημιουργηθεί μια ασπίδα προστασίας.

"Είναι ανάγκη να υψώσουμε ασπίδα προστασίας της Δημοκρατίας από τη βία" σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας ότι η στρατηγική της έντασης και της βίας ενέχουν κινδύνους και δεν πρέπει να αποτελούν θέματα πολιτικής εκμετάλλευσης.