Άρωμα παρακρατικής τρομοκρατίας βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ

Παρακράτος βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από το τελευταίο μπαράζ επιθέσεων με αποκορύφωμα την επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της ΝΔ. Μάλιστα ο Α. Τσίπρας τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό και του ζήτησε να γίνουν έρευνες προς κάθε κατεύθυνση.

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι: "Τέτοιου είδους ενέργειες αντικειμενικά αποπροσανατολίζουν από τα καυτά προβλήματα της συγκυρίας, σκορπούν το φόβο και δίνουν την δυνατότητα αξιοποίησής τους για την καλλιέργεια ενός κλίματος γενικευμένης τρομοκρατίας και καταστολής'.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι στοχοποιείται και αναφέρει: "Η κυβέρνηση θέλει να εκμεταλλευτεί τα γεγονότα αυτά, υλοποιώντας μια στρατηγική έντασης και διχασμού, απαξιώνοντας παράλληλα τους κοινωνικούς αγώνες. Στοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ενώ συνειδητά καλλιεργεί κλίμα ενός νέου εμφυλίου. Τους καλούμε να εγκαταλείψουν αυτήν την ανόητη, αλλά και επικίνδυνη τακτική που στρέφεται ευθέως ενάντια στη δημοκρατία. Μετά και το χθεσινό κρούσμα βίας, που αναδύει ένα άρωμα παρακρατικής τρομοκρατίας, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αφήσουν κατά μέρους την προσπάθεια της πολιτικής εκμετάλλευσης και να συνειδητοποιήσουν ότι απειλείται η δημοκρατία". Παράλληλα στην ανακοίνωση αναφέρει ότι καταδικάζει το γεγονός της επίθεσης.

Στελέχη του κόμματος έλεγαν χθες το βράδυ ότι όλη η υπόθεση με τον τρόπο που ξεδιπλώνεται εξυπηρετεί πλήρως τον σχεδιασμό της ΝΔ. Μάλιστα τα ίδια στελέχη δεν διστάζουν να αποδώσουν τις εν λόγω ενέργειες σε "παρακρατική δράση ακροδεξιών ομάδων και ομάδων της Χρυσής Αυγής", όπως λένε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία τους για τη συμμετοχή κάποιου "σκοτεινού κέντρου" στην υπόθεση.

Το σίγουρο είναι πως η όλη υπόθεση εξελίσσεται σε μία περίεργη χρονικά συγκυρία όπου το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κάνει ό,τι μπορεί να ρίξει λάδι στη φωτιά με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να στοχοποιεί διαρκώς την Κουμουνδούρου έχοντας βέβαια την αρωγή των περισσοτέρων ΜΜΕ. Τελικά ποιόν ευνοεί η όλη ιστορία, αναρωτιέται με νόημα κορυφαίο στέλεχος του κόμματος. Η υπόθεση πάντως είναι πολύ σοβαρή για να την πάρει κανείς αψήφιστα. Και μόνο το γεγονός ότι στην Κουμουνδούρου μιλούν πλέον ανοιχτά, έστω και σε κατ' ιδίαν συζητήσεις, μαρτυρά τη σοβαρότητα του όλου θέματος.

Μιλώντας στη ΝΕΤ ο κ. Π. Σκουρλέτης, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε να εμπλέξει τη μαχητική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ με τέτοιες ενέργειες, ενώ πρόσθεσε ότι σήμερα θα συζητούσαμε για τις αυξήσεις της ΔΕΗ. Είπε ακόμη ότι καμία απολύτως σχέση δεν έχουν οι δηλώσεις που έχουν γίνει από στελέχη του κόμματος με τα χτυπήματα τυφλής βίας.

Ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ είπε: "Πρόκειται ασφαλώς για μια επικίνδυνη κλιμάκωση αδιέξοδων και τρομοκρατικών ενεργειών τυφλής βίας οι οποίες είναι απόλυτα καταδικαστέες εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ".

"Είτε είναι τρομοκρατική ενέργεια, είτε είναι βαλτοί τρομοκρατικοί, είναι βέβαιο ότι βλάπτουν το λαό" επεσήμανε ο Δ. Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ΑΝΤ1, και είπε ότι με αυτές τις κινήσεις τρομοκρατείται ο λαός και "λουφάζει", ενώ αλλάζει η ατζέντα.

Από την πλευρά του ο Ν. Βούτης είπε ότι κανείς δεν πρέπει να προσπαθεί να κεφαλαιοποιεί τη βία.