“Πόλεμος” ΣΥΡΙΖΑ-Κεδίκογλου για τις εμπρηστικές επιθέσεις

Ένα ακόμα “σίριαλ” ανακοινώσεων εκτυλίχθηκε σήμερα ανάμεσα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου και τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή αυτή τη φορά την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του αδελφού του κ. Κεδίκογλου τα ξημερώματα της Κυριακής.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, ο κ. Κεδίκογλου έκανε λόγο για μία “νέα μορφή τρόμου” στην κοινωνία, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει χρήσιμη βία.

“Όταν στοχοποιούνται συγγενείς και μικρά παιδιά είναι μία νέα μορφή τρόμου στην κοινωνία. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δυναμώνουν τη θέλησή μας. Το σύνολο του πολιτικού κόσμου πρέπει να καταδικάσει απόλυτα και χωρίς εξαιρέσεις τη διάχυση του τρόμου στην κοινωνία. Δεν υπάρχει καλή και κακή πολιτική βία. Δεν υπάρχει χρήσιμη βία. Αυτό το λέω αναφερόμενος σε δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που κατανοούν και μιλάνε για λιντσαρίσματα πολιτικών τους αντιπάλων και θεωρούν αντικείμενα οικιακής χρήσης τα λοστάρια”, ανέφερε σχετικά.

Συνεχίζοντας, ζήτησε από τις δράστες να αναλάβουν τις ευθύνες τους. “Είναι απαράδεκτο να τρομοκρατείται ένα τρίχρονο κοριτσάκι. Πρέπει να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους”, τόνισε.

Αργότερα, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις τελευταίες εμπρηστικές επιθέσεις, καταδικάζοντάς τις και κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να αξιοποιήσει πολιτικά πράξεις τυφλής βίας.

“Η συντονισμένη επιχείρηση βίας και τρομοκρατίας που παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες είναι απολύτως καταδικαστέα, είναι ασύμβατη με τις αξίες και τους στόχους της αριστεράς και του λαϊκού κινήματος και μας βρίσκει απέναντί της”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας: “Είναι απολύτως σαφές ότι αν στοχεύουν κάπου, αυτές οι ενέργειες είναι στον αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά επίδικα, αλλά και στην εμπέδωση ενός κλίματος φόβου, που προσιδιάζει σε πρακτικές ακροδεξιάς και παρακρατικής τρομοκρατίας”.

Προχωρώντας παραπέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει: “Δυστυχώς, η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία σπεύδουν να αξιοποιήσουν πολιτικά τις πράξεις τυφλής βίας, για να αποκομίσουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Η κυβέρνηση θέλει να εκμεταλλευτεί τα γεγονότα αυτά, υλοποιώντας μια στρατηγική έντασης και διχασμού, απαξιώνοντας παράλληλα τους κοινωνικoύς αγώνες. Στοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ενώ συνειδητά καλλιεργεί κλίμα ενός νέου εμφυλίου. Πρόκειται για μια επικίνδυνη πολιτική επιλογή για την ίδια την δημοκρατία, που εμπνευστές της είναι ο ίδιος ο κ. Σαμαράς και οι ακροδεξιοί σύμβουλοί του. Δυστυχώς η σημερινή ηγεσία της ΝΔ εγκαταλείποντας τα χαρακτηριστικά της Καραμανλικής μεταπολιτευτικής δεξιάς, αισθάνεται και συμπεριφέρεται ως συγγενής δύναμη της Χρυσής Αυγής”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε: "Αντί να αναγνωρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις σοβαρότατες ευθύνες που έχει με τις ρητορείες περί "καλής" και "κατανοητής" πολιτικής βίας, τις απειλές λυντσαρίσματος αντιπάλων και τις θεωρίες για … μολότοφ ανακύκλωσης και λοστάρια οικιακής χρήσης, έχει το θράσος να ζητάει και τα ρέστα. Ας κρίνουν οι πολίτες".

Αντιπαράθεση και για τη συνέντευξη Τσίπρα

Αντίδραση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο είχαμε και στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας στην Deutsche Welle, στην οποία δηλώνει ότι επιθυμεί τη σύσφιγξη των σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με τη γερμανική κυβέρνηση, ενώ επισημαίνει ότι θα ήθελε να συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ.

"Είναι δύσκολο ακόμα και στον τελευταίο Έλληνα να παρακολουθήσει τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του κ. Τσίπρα και την μετάλλαξη του κόμματός του σε ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού και συνιστώσα εξωτερικού", σχολιάζει σε δήλωσή του ο Σίμος Κεδίκογλου, και συνεχίζει: "Στη σημερινή του συνέντευξη του ο κ. Τσίπρας στην Deutsche Welle εκλιπαρεί για συνάντηση με την κα Μέρκελ. Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο ή για απλή συνωνυμία με τον κ. Τσίπρα που λίγους μήνες πριν διαδήλωνε στο πεζοδρόμιο κατά της επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Ελλάδα χαρακτηρίζοντάς την ως ανεπιθύμητη;".

Και συνεχίζει ο κ. Κεδίκογλου: "Σήμερα δηλώνει ότι θέλει "να διατηρηθεί η ευρωζώνη και βεβαίως η Ελλάδα εντός αυτής". Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο ή για απλή συνωνυμία με τον κ. Τσίπρα που λίγους μήνες πριν δήλωνε ότι το Ευρώ δεν είναι φετίχ; Σήμερα ζητάει "συμφωνία με τη Γερμανία για να αναθεωρηθεί το πρόγραμμα της Ελλάδας". Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο ή για απλή συνωνυμία με τον κ. Τσίπρα που δεσμευόταν στον Ελληνικό λαό, ότι θα καταργούσε με έναν μόνο νόμο μνημόνιο και δανειακή σύμβαση; Οι Έλληνες και γνώση έχουν και - δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα - και μνήμη έχουν !".

Άμεση ήταν η απάντηση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου. "Ο κ. Κεδίκογλου αδυνατεί να κατανοήσει ότι μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση στην Ελλάδα που θα διαπραγματευτεί στο εξωτερικό για τα συμφέροντα της χώρας, σε πλήρη αντιπαράθεση με την πολιτική της λιτότητας, που εξαθλιώνει τους ευρωπαϊκούς λαούς και αποδομεί την Ευρώπη", σχολιάζει σε ανακοίνωσή του, και προσθέτει: "Δεν είναι μονόδρομος ούτε η υποταγή στους δανειστές, ούτε τα μνημόνια της χρεοκοπίας. Αυτό που απαιτείται είναι η ανατροπή της ασκούμενης πολιτικής σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, η επαναθεμελίωση της Ευρώπης σε νέες βάσεις κοινωνικής συνοχής, ανάπτυξης και δημοκρατίας, στον αντίποδα της οικοδόμησης της δικτατορίας των αγορών πάνω στα κοινωνικά ερείπια".