Αποκάλυψη Ολάντ: Η Ελλάδα ζήτησε από τον Πούτιν να τυπώσει δραχμές!

“Η Ελλάδα μας ζήτησε να εκτυπώσουμε δραχμές στη Ρωσία γιατί δεν έχουν εκτυπωτήρια πια στην Ελλάδα”, φέρεται να είπε ο Ρώσος πρόεδρος στον Γάλλο ομόλογό του την επομένη του δημοψηφίσματος

Πολλές είναι οι... ζουμερές αποκαλύψεις που περιλαμβάνει το βιβλίο “Ένας πρόεδρος δεν θα έπρεπε να το πει αυτό...”, στο οποίο καταγράφονται οι εκμυστηρεύσεις του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ σε δημοσιογράφους για μία ευρεία γκάμα θεμάτων, από το Ισλαμικό Κράτος και το μέτρο στέρησης της γαλλικής ιθαγένειας σε τρομοκράτες, μέχρι την αγένεια, τη φιλαργυρία και τη μοχθηρότητα του προκατόχου του, Νικολά Σαρκοζί.

Όμως μία από αυτές έχει έντονο ελληνικό “χρώμα”, καθώς υπάρχει αναφορά σε τηλεφωνική συνομιλία του Φρανσουά Ολάντ με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν μία μέρα μετά το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015, στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ ο Πούτιν φέρεται να του αποκαλύπτει ότι η ελληνική κυβέρνηση του ζήτησε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία!

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε αναρτήσεις της στο Twitter η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ και του ΡΙΚ στη Γαλλία, Θωμαΐς Παπαϊωάννου, στις 6 Ιουλίου, την επομένη του δημοψηφίσματος, ο Πούτιν φέρεται να τηλεφώνησε στον Ολάντ και να του είπε: “Η Ελλάδα μας ζήτησε να εκτυπώσουμε δραχμές στη Ρωσία γιατί δεν έχουν εκτυπωτήρια πια στην Ελλάδα”.

Όπως μάλιστα σημειώνεται, ο Ολάντ αναρωτήθηκε “γιατί του το είπε αυτό ο Πούτιν που δεν επικοινωνεί χωρίς λόγο”...

Τι απαντά το Μαξίμου

Ερωτηθείσα από το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σχετικά με επικοινωνία Τσίπρα-Πούτιν την επίμαχη περίοδο, κυβερνητική πηγή δήλωνε τα εξής: “Επικοινωνίες μεταξύ των δύο ηγετών υπήρξαν, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε τέτοιο θέμα από τον Έλληνα πρωθυπουργό. Αντιθέτως, κοινός τόπος ήταν ότι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη”.

ΝΔ: Καμία ασφάλεια με τον Τσίπρα

"Αποδεικνύεται άλλη μια φορά ότι ο κ. Τσίπρας αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη. Ερήμην των πολιτών και σε αντίθεση με την εντολή που είχε λάβει από τον ελληνικό λαό", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, σχετικά με όσα φέρεται να έχει πει ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν στον Γάλλο πρόεδρο Ολάντ.

"Όλοι συνειδητοποιούν ότι με τον κ. Τσίπρα δεν μπορεί να υπάρχει καμία ασφάλεια για την πορεία που ακολουθεί η χώρα. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι στον κατήφορο που οδηγεί τη χώρα με την πολιτική του δεν θα ξανασκεφτεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο", προσθέτει η Πειραιώς.

Η Λαγκάρντ υπέρ του Grexit

Η εφημερίδα La Tribune αποκαλύπτει εξάλλου ένα άλλο απόσπασμα του βιβλίου με ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς ο Ολάντ υποστηρίζει πως η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τασσόταν υπέρ του Grexit, εκτιμώντας πως η Ελλάδα δεν μπορούσε να ανακάμψει.

“Η Λαγκάρντ ήταν υπέρ της εξόδου (της Ελλάδας από το ευρώ). Μου το είχε πει... Πίστευε ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε να ανακάμψει με αυτά στην οποία την υπέβαλλαν, με το χρέος, και ότι ο καλύτερος τρόπος ήταν η "αναστολή" από τη ζώνη του ευρώ. Είναι ευγενής αλλά την πίεζαν οι Αμερικάνοι αλλά και οι δικοί της για το θέμα: είστε σκληροί με τους Αφρικανούς, γιατί δεν είστε σκληροί με την Ελλάδα;”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ο Ολάντ για το Ισλάμ

Το βιβλίο “Ένας πρόεδρος δεν θα έπρεπε να το πει αυτό...”, το οποίο έγραψαν δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας Le Monde έπειτα από ώρες συζητήσεων με τον Γάλλο πολιτικό εδώ και πολλά χρόνια, περιλαμβάνει και άλλες ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις, ειδικά σε ό,τι αφορά το “πρόβλημα” με το Ισλάμ.

“Την 23η Ιουλίου του 2014, υποβάλαμε στον επικεφαλής του Κράτους το εξής ερώτημα, με τρόπο εκουσίως προκλητικό: "Αποτελεί ταμπού σήμερα, ως στέλεχος της Αριστεράς, να λέτε ότι υπάρχει πάρα πολλή μετανάστευση;". Δεν περιμέναμε την απάντηση: "Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλές αφίξεις, μετανάστευση που δεν θα έπρεπε να είναι εδώ" πέταξε”, έγραψαν οι δύο δημοσιογράφοι.

“Ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με το Ισλάμ, αυτό είναι αλήθεια. Κανείς δεν το αμφισβητεί” τόνισε ο Φρανσουά Ολάντ. “Δεν είναι το Ισλάμ που θέτει το πρόβλημα υπό την έννοια ότι είναι μια θρησκεία επικίνδυνη αφ' εαυτής (…) αυτό που δημιουργεί ένα πρόβλημα, είναι εάν οι μουσουλμάνοι δεν καταδικάζουν τις ενέργειες που πηγάζουν από τη ριζοσπαστικοποίηση, εάν οι ιμάμηδες συμπεριφέρονται με αντιδημοκρατικό τρόπο”, πρόσθεσε ο Γάλλος ηγέτης.

Σε ένα άλλο απόσπασμα, ο Γάλλος πρόεδρος προτείνει μια «σοκαριστική φόρμουλα», γράφουν οι δημοσιογράφοι: «η γυναίκα που φορά μπούρκα σήμερα θα είναι η Μαριάν του αύριο. Διότι, με κάποιο τρόπο, εάν καταφέρουμε να της προσφέρουμε τις συνθήκες που θα οδηγήσουν στην εξέλιξή της, θα απελευθερωθεί από τη μπούρκα της και θα γίνει Γαλλίδα, παραμένοντας μια θρήσκα γυναίκα εάν το θέλει, ικανή να μεταφέρει ένα ιδεώδες».