Στην παγίδα της ΝΔ έπεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Για κακοστημένη και επαναλαμβανόμενη προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης κατηγορεί την Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κουμουνδούρου από την ώρα που ήρθε στα χέρια τους η γνωστή ανακοίνωση της ΝΔ σημείωναν με νόημα ότι ο στόχος της Συγγρού είναι να "τσιμπήσει" ο ΣΥΡΙΖΑ και να παρασυρθεί συμβάλλοντας σε μία τεχνική πόλωση, πίσω από την οποία θα κρυφτούν τα νέα μέτρα.

"Το ξέραμε, όμως δεν καταφέραμε να το ελέγξουμε πλήρως", έλεγε κορυφαίο στέλεχος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Κι αυτό διότι παρά το γεγονός ότι η πρώτη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σχετικά ισορροπημένη χθες στελέχη και Βουλευτές της Κουμουνδούρου ρίξανε λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης. Το αποτέλεσμα ήταν το θέμα να κυριαρχήσει στην επικαιρότητα τη στιγμή που το φορολογικό για παράδειγμα έπρεπε να κυριαρχεί. Στον ΣΥΡΙΖΑ πάντως δεν ξεχνούν και το ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας χθες την απορία τους για την "χλιαρή" όπως λέγανε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για το θέμα. 

Στο περιθώριο όλων αυτών χθες το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Π. Σκουρλέτης και ο διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου Ν. Παππάς συναντήθηκαν στην ΕΡΤ τον Γενικό Διευθυντή  Ενημέρωσης Αιμ. Λιάτσο.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η άνιση μεταχείριση του ΣΥΡΙΖΑ στα δελτία ειδήσεων σε σχέση με το εκλογικό του ποσοστό. Παράλληλα τα δύο στελέχη της Κουμουνδούρου εξέφρασαν την αντίρρησή τους για την περίφημη διαδικασία αξιολόγησης των δημοσιογράφων και την απόφαση εκχώρησης στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ Α.Ε. στην οδό Κατεχάκη, προκειμένου να μετατραπούν σε διοικητικά κέντρα υποδοχής των λαθρομεταναστών, απόφαση που θα ζημιώσει την ΕΡΤ περί τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Αντιρρήσεις έχουν στον ΣΥΡΙΖΑ και σε σχέση με τη δομή των δελτίων, αλλά και για την εμπλοκή του διευθυντή του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Γ. Μουρούτη τον οποίο και κατηγορούν ότι συμπεριφέρεται σαν ο έχων το γενικό πρόσταγμα στην ΕΡΤ.