Νέα κυβέρνηση, ίδιοι πρωταγωνιστές με 155 έδρες

Μία δεύτερη ευκαιρία ζήτησε και πήρε ο Αλέξης Τσίπρας στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, όπου με βάση τα αποτελέσματα της κάλπης θα συγκυβερνήσει με τους Ανεξάρτητους Έλληνες .

Τα δύο κόμματα θα έχουν συνολικά 155 έδρες με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει 145 βουλευτές και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 10, ξεπερνώντας το όριο των 151 βουλευτών και άρα μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας.

Η κατανομή των εδρών στη νέα Βουλή

Το πιθανότερο είναι ότι τη Δευτέρα ο κύριος Τσίπρας θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Περίπου στις 21:00 το βράδυ της Κυριακής ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Στον ΣΥΡΙΖΑ μιλάνε για «καθαρή νίκη» και προσθέτουν ότι ο ελληνικός λαός δικαίωσε τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα το προηγούμενο διάστημα.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Βασιλική Θάνου

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα είχε απόψε η Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου- Χριστοφίλου και τον συνεχάρη για το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Σας αναμένω για να σας ενημερώσω και να σας παραδώσω», ανέφερε η υπηρεσιακή πρωθυπουργός στον Αλέξη Τσίπρα.

Συγχαρητήρια από τη Φώφη Γεννηματά

Μετά την οριστικοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος ο κ. Τσίπρας συνομίλησε τηλεφωνικά με τον κυρία Φώφη Γεννηματά η οποία συνεχάρη τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Φώτη Κουβέλη.