Οι “πασοκογενείς” στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Την απόλυτη κυριαρχία του και στο νέο Κεντρικό Πολιτικό Όργανο επιβεβαίωσε ο Α. Τσίπρας μετά και τη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση των 75 αριστίνδην μελών που υπολείπονταν προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 301. 

Με μια πρώτη ανάγνωση θα διαπιστώσει κανείς πως στους 75 δεν συμμετέχει ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Ραπτόπουλος και από τους λεγόμενους "πασοκογενείς", στην Κεντρική Επιτροπής μετέχει η ήδη βουλευτής Σ. Σακοράφα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Π. Κουρουμπλής, ο εργατολόγος, βουλευτής Α. Μητρόπουλος κι ο πρώην πρόεδρος της ΟΤΟΕ και βουλευτής Δ. Τσουκαλάς. Όσοι δηλαδή εδώ και καιρό με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είχαν εμπλακεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Γεγονός που ερμηνεύεται ως μια υποχώρηση της ηγεσίας απέναντι σε όσους εντός ΣΥΡΙΖΑ δεν έβλεπαν με καθόλου καλό μάτι την περαιτέρω διεύρυνση του κόμματος με πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Από τα γνωστά τώρα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όλα μπήκαν στους αριστίνδην. Όπως ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ Δ. Βίτσας, ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης, τα μέλη του προεδρείου της ΚΟ Γ. Δραγασάκης, Π. Λαφαζάνης και Δ. Παπαδημούλης, ο συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου του κοινοβουλευτικού Έργου Α. Φλαμπουράρης και ο ευρωβουλευτής του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής. Επίσης μετέχουν όλα τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ.

Από τις υπόλοιπες συνιστώσες μετέχουν: από την ΑΝΑΣΑ (ΑΚΟΑ, ΡΟΖΑ και ανένταχτοι) οι Παύλος Κλαυδιανός, Νίκος Τσιγώνιας, Ελένη Σταματάκη, Ιωάννα Δρόσου, Τάσος Κομιτόπουλος (ΑΚΟΑ), ο συντονιστής της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και στέλεχος της ΡΟΖΑ Κώστας Αθανασίου, οι ανένταχτοι Τασία Χριστοδουλοπούλου, Μάκης Σπαθής, Βασίλης Μουλόπουλος και Νίκος Μανιός.

Επίσης οι Ρούντι Ρινάλντι, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Γιώργος Νικολακάκης, Δημήτρης Κοδέλας από την ΚΟΕ,  ο Αντώνης Νταβανέλος από τη ΔΕΑ, ο Γιώργος Σαπουνάς από την Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα (ΑΠΟ), ο Γιάννης Θεωνάς από την ΚΕΔΑ, ο Πάνος Κοσμάς από το Κόκκινο, ο Παναγιώτης Μαντάς από το ΔΗΚΚΙ, η Εύη Καρακώστα από τους Ενεργούς Πολίτες

Τέλος στους σταυρούς από την πλειοψηφία του ΣΥΝ πρώτοι (εκτός βέβαια του Α. Τσίπρα) έρχονται ο βουλευτής Β' Αθήνας και καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Ευκ. Τσακαλώτος (971) και η βουλευτής Λάρισας Ηρώ Διώτη (833). Από την πλευρά του Αριστερού Ρεύματος εκλέγονται 58 μέλη όπως ο Γ. Τόλιος (460), Γ. Καλομοίρης (427), Λ. Αμμανατίδου (426), Μ. Κριτσωτάκης (359).