Λίστες, τάσεις και… ρεύματα πονοκέφαλος για τον Α. Τσίπρα

Να σταματήσουν οι συζητήσεις για τις λίστες, τις τάσεις και τα ρεύματα στο εσωτερικό του κόμματος επιχειρούν στον  ΣΥΡΙΖΑ δύο ημέρες μετά τη λήξη της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης κι ενώ ακόμη είναι ανοιχτή η διαδικασία επιλογής των 75 αριστίνδην μελών του Κεντρικού Οργάνου. Μια διαδικασία που κολλάει στην προσπάθεια να μπουν στη σχετική λίστα κάποια ηχηρά ονόματα που δεν κατάφεραν να εκλεγούν στη ψηφοφορία. Πιθανότατα και σε αντιρρήσεις που υπάρχουν για άλλα ονόματα που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι θα είναι στο Κεντρικό Όργανο που θα οδηγήσει το κόμμα στο Ιδρυτικό του Συνέδριο.

Ο Α. Τσίπρας για μία ακόμη φορά σήμερα το πρωί από το βήμα του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου δήλωσε ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να κυβερνήσει και οι συνεργάτες του αναφέρονται με νόημα στο φορολογικό σημειώνοντας ότι εδώ και μέρες είχαν προβλέψει πως θα είναι πηγή έντασης για την τρικομματική Κυβέρνηση (είχε γράψει σχετικά το news.gr).   

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο έτερος κερδισμένος της Συνδιάσκεψης, ως επικεφαλής του ρεύματος, Π. Λαφαζάνης. 

Μιλώντας το πρωί στον realfm αρνήθηκε ότι υπάρχουν νικητές και ηττημένοι και ότι πολύ περισσότερο στη συνδιάσκεψη βγήκαν μαχαίρια. "Κέρδισε", είπε, "η ενότητα και η ριζοσπαστικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο τόπος και ο ελληνικός λαός".

Παράλληλα σημείωσε ότι δεν είναι στις προθέσεις του να κάνει  αντιπολίτευση στο εσωτερικό του κόμματος, αν και παραδέχθηκε ότι υπάρχουν διαφωνίες. Για τις προσωπικές του σχέσεις με τον Α. Τσίπρα είπε ότι είναι άριστες και ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν του είπε να μην κατεβάσει ξεχωριστή λίστα. "Δεν πάμε για ένα ομογενοποιημένο, συγκεντρωτικό  κόμμα, θα έχουμε τάσεις, ρεύματα, πλατφόρμες και διαφορετικές απόψεις, αυτή είναι η παράδοση των αριστερών και επαναστατικών κομμάτων". Τέλος συμπλήρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει ούτε παλιό ούτε νέο ΠΑΣΟΚ, ενώ απέφυγε να απαντήσεις σε ερώτηση για την παρουσία του κ. Ραπτόπουλου στη Συνδιάσκεψη.