Τσίπρας: Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση του τόπου

Σαν έτοιμος από καιρό, σε ένα κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας υπό τους ήχους του Θάνου Μικρούτσικου, ο Αλέξης Τσίπρας άνοιξε τις εργασίες του Πανελλαδικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον ελληνικό λαό να εμπιστευτεί το κόμμα του, γιατί είναι έτοιμο να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου, είναι έτοιμο να προχωρήσει σε ρήξεις και σε οριοθετήσεις, είναι έτοιμο όχι να διαχειριστεί τη μνημονιακή καταστροφή, αλλά να τη σταματήσει.

“Θα αναλάβουμε την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας μέσα στις χειρότερες συνθήκες οικονομικής καταστροφής και κοινωνικής διάλυσης, αλλά θα τα καταφέρουμε”, υπογράμμισε. Απαντώντας σε όσους επικρίνουν το κόμμα του ότι μοιάζει όλο και περισσότερο με το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '80, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι “ούτε ανακαίνιση κάνουμε, ούτε νέα εκδοχή κάποιου άλλου κόμματος είμαστε. Εμείς δεν έχουμε κανένα λογο να μειώσουμε τον ριζοσπαστισμό μας, θα είμαστε λοιπόν η κυβέρνηση που θα μπορέσει να βάλει τους πολίτες αυτής της χώρας πάνω από τους δανειστές και τους τοκογλύφους”.

Στο σημείο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην ηγεσία του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι η στάση της προκαλεί θλίψη. Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, σημείωσε ότι δεν κυβερνά, αλλά “παριστάνει ότι κυβερνά” και ακολουθεί πιστά τη γραμμή “ό,τι πουν οι δανειστές”.

“Ο κ. Σαμαράς παριστάνει τον πρωθυπουργό, έχοντας παραδώσει τα κλειδιά στην Τρόικα. Οι χαμένοι θα είναι για μία ακόμα φορά τα ασφαλιστικά ταμεία και ο ελληνικός λαός, αφού θα έρθουν και νέα μέτρα και ακόμα μεγαλύτερες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις πείνας”, επεσήμανε.

Χαρακτήρισε τον κ. Στουρνάρα “εντολοδόχο της Τρόικας”, τονίζοντας ότι είναι πρόκληση να μιλάει αυτός για πατριωτικό καθήκον.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η φωνή μας ξεκίνησε από πολύ μακριά και θα φτάσει πολύ μακριά, τονίζοντας ότι σήμερα ήρθε η ώρα όλοι μαζί να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα για το νέο κόμμα της Αριστεράς και των δημοκρατικών δυνάμεων. Μας δίνουν γι' αυτό εντολή το 1.600.000 ψηφοφόροι μας και οι ακόμη περισσότεροι που πλέον κατάλαβαν ότι είμαστε η ελπίδα για το αύριο.