Κούλογλου: Πρέπει να υπάρξει συμφωνία, ας την πουν και κωλοτούμπα

“Αν οι εταίροι συνεχίσουν να κρατάνε αυτήν την απαράδεκτη στάση και να προσπαθούν να στραγγαλίσουν την ελληνική οικονομία, θα πρέπει να ερωτηθεί ο λαός για το τι πρέπει ακριβώς να γίνει”, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, σε συνέντευξή του στο eurActiv.gr.

Όπως σημείωσε ο κ. Κούλογλου, αν ο Αλέξης Τσίπρας προχωρήσει σε μία συμφωνία με τους εταίρους που είναι έξω από τα όρια της εκλογικής του εντολής, θα πρέπει σαφέστατα να ρωτήσει τον ελληνικό λαό, ώστε αυτός να εγκρίνει τη συμφωνία ή όχι, και σε περίπτωση που η απόφαση των πολιτών είναι αρνητική, “θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις”.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ σε έναν “έντιμο συμβιβασμό”, ο ευρωβουλευτής του κόμματος σημείωσε πως όλες οι πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ κατανοούν ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και επεσήμανε πως το βασικό είναι να υπάρξει μία συμφωνία, έστω και με προσωρινές παραχωρήσεις, ενώ στην παρατήρηση ότι κάποιοι θα το έλεγαν αυτό “κωλοτούμπα”, απάντησε: “Ε, ας το πούνε και κωλοτούμπα”.

Επιτέθηκε εξάλλου και στη Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζοντας πως υπάρχει ένα μέρος του κόμματος που εύχεται να καταρρεύσει η κυβέρνηση, και μαζί και η χώρα, προκειμένου “να πάρουν ρεβάνς” και να επιστρέψουν, όπως φαντάζονται, στην εξουσία, αν και ο ίδιος εκτίμησε πως κάτι τέτοιο δε θα συμβεί ούτως ή άλλως, επειδή η Νέα Δημοκρατία έχει απαξιωθεί στις συνειδήσεις των πολιτών.