Προς κυβερνητικό “όχι” στην εξεταστική για το μνημόνιο

Το "όχι" των τριών κυβερνητικών εταίρων αναμένεται να εισπράξει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στο μνημόνιο.

Πληροφορίες λένε ότι η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά θα καταψηφίσουν την πρόταση κατά την ονομαστική ψηφοφορία της Πέμπτης.

Αυτό που έχει προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η συνοχή και μια τέτοια εξεταστική θα δημιουργούσε αυτή τη στιγμή σοβαρά προβλήματα.

Άλλωστε να καταψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική Επιτροπή σχετικά με το πώς οδηγήθηκε η Ελλάδα στο Μνημόνιο αποφάσισε και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Από το ΠΑΣΟΚ ήταν βέβαιο ότι η πρόταση δεν θα ψηφιστεί, ενώ από την πλευρά της ΝΔ καλλιεργήθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα το "όχι".

Η αρνητική στάση της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι δεδομένη, καθώς πληροφορίες λένε πως τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος συμφωνούν ότι η σύσταση μίας τέτοιας Εξεταστικής Επιτροπής θα πρέπει να είναι καρπός κυβερνητικής πρωτοβουλίας, και όχι πρωτοβουλίας της αντιπολίτευσης.

Πληροφορίες λέγαν ότι είχε προετοιμαστεί από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ένα σχέδιο αντιπρότασης, το οποίο επρόκειτο να κατατεθεί στη Βουλή σαν αντίβαρο στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι εξελίξεις σχετικά με την ψήφιση των μέτρων και τα Eurogroup για την Ελλάδα φρέναραν αυτήν την πρωτοβουλία.