Σκουρλέτης: Αν δε δεχθούν τις προτάσεις μας, απασφαλίζουν χειροβομβίδα

Να αποδεχθούν τις προτάσεις της κυβέρνησης, αλλιώς "θα έχουν απασφαλίσει μία χειροβομβίδα που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα", κάλεσε τους εταίρους ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, προειδοποιώντας πως τα "θραύσματα" από τη "χειροβομβίδα" αυτή θα καταλήξουν τελικά και στους υπόλοιπους εταίρους.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν εύχεται, ούτε θεωρεί πιθανότερο το σενάριο της ρήξης με τους εταίρους, όμως αν αυτό τελικά προκύψει, θα είναι με ευθύνη κυρίως των δανειστών. "Λέω, αν προκύψει... Μπορεί κανείς να το αποκλείσει; Μιλάμε ειλικρινά, έχουμε επιλέξει ως κυβέρνηση να μιλάμε ειλικρινά. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, έτσι χτίζεται η εμπιστοσύνη μας ανάμεσα σε μας και την ελληνική κοινωνία, η οποία μας έχει δώσει μία πολιτική εντολή με σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά", σημείωσε.

Υποστήριξε ακόμα πως η συζήτηση για τη "δήθεν", όπως σχολίασε, αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων που καταθέτει η Ελλάδα είναι "ένα ροκάνισμα χρόνου που αποσκοπεί απλά και μόνο να μας πιέσει. Να μας πιέσει για να βγει ατελέσφορη η ισχυρή διαπραγματευτική προσπάθεια που κάνει αυτή τη στιγμή η χώρα. Κι αυτό αφορά ορισμένες δυνάμεις".