Σκουρλέτης: Ο Κασσελάκης δεν αναδείχθηκε από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ πρόεδρος

Σκουρλέτης: Ο Κασσελάκης δεν αναδείχθηκε από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ πρόεδρος

«Εμείς είχαμε προειδοποιήσει για τη διαδικασία, που καταργούσε την έννοια της δημοκρατικής συγκρότησης...»

Για τις καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – προοδευτική Συμμαχία μίλησε το πρώην γραμματέας του κόμματος και ένας από τους πολλούς που αποχώρησαν μετά την εκλογή Κασσελάκη στην προεδρία, Πάνος Σκουρλέτης.

Παραχωρώντας συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 το στέλεχος της Αριστεράς αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη διαδικασία εκλογής προέδρου της μείζονος αντιπολίτευσης, εκφράζοντας την διαφωνία του για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

«Εμείς είχαμε προειδοποιήσει για τη διαδικασία, που καταργούσε την έννοια της δημοκρατικής συγκρότησης (σ.σ. εννοεί την περίοδο που είχαν συνταχθεί οι σχετικές προβλέψεις στο Καταστατικό). Τότε η απάντηση ήταν, ας μπάζει λίγο η διαδικασία, θα έχουμε για πάντα αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα».

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, ο κ. Κασσελάκης «δεν αναδείχθηκε από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ πρόεδρος. Ήταν προβληματική η διαδικασία εκλογής του» και πλέον βλέπουμε μια συντηρητική μετάλλαξη της παράταξης, ενώ κατά τον ίδιο, και ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «φέρει μερίδιο ευθύνης για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Δεν έπρεπε να αφήσει να χρησιμοποιηθεί το όνομα του από τους υποψήφιους προέδρους κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής προεκλογικής περιόδου».

Τέλος αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα, είπε ότι «είμαστε σε συζητήσεις με την ομάδα Αχτσιόγλου για κοινή πορεία».