Σκουρλέτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα έχει μετατραπεί σε ένα λαϊκίστικο κεντροδεξιό μόρφωμα

Σκουρλέτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα έχει μετατραπεί σε ένα λαϊκίστικο κεντροδεξιό μόρφωμα

«Ο Κασσελάκης υιοθετεί επιχειρήματα του Μητσοτάκη για να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ»

Για όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μίλησε σήμερα ο πρώην γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης που αποχώρησε πριν από μια εβδομάδα από τις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλούμενος διαφωνίες με την πολιτική του νέου προέδρου Στέφανου Κασσελάκη.

«Ορθώς ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να τηρήσει μια ουδέτερη στάση κατά τη διάρκεια της εκλογής του νέου πρόεδρου του κόμματος, αλλά δεν την υποστήριξε αξιόπιστα όταν επέτρεψε στη μια πλευρά να χρησιμοποιεί το όνομα του» τόνισε αρχικά παραχωρώντας συνέντευξη στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Κατά τον ίδιο, «ο χώρος της ριζοσπαστικής Αριστεράς δεν έχει πλέον έκφραση» και συμπλήρωσε πως «ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα λαϊκίστικο κεντροδεξιό μόρφωμα». Παράλληλα τόνισε ότι «ο Κασσελάκης υιοθετεί επιχειρήματα του Μητσοτάκη για να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης του την περίοδο 2015 – 2019».

Ερωτηθείς για το αν όσοι έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα προχωρήσουν τώρα στη δημιουργία ενός νέου κόμματος, απάντησε ότι «αυτό που προέχει είναι να γίνουν ουσιαστικές διεργασίες για τη συγκρότηση ενός μετώπου, από όλους όσους τώρα ή και παλιότερα έχουν αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ». Τέλος, όσον αφορά το ποιος θα μπορούσε να ηγηθεί ενός τέτοιου εγχειρήματος, ο κ. Σκουρλέτης είπε πως «η ονοματολογία δεν είναι της παρούσης προέχει να βρούμε το στίγμα ενός τέτοιου χώρου».