Ανοίγει η συζήτηση για να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή

Πρωτοβουλίες λαμβάνονται τις τελευταίες μέρες για να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή μετά και τα τελευταία γεγονότα στην Κρήτη, όπου ο Ηλίας Κασιδιάρης επιτέθηκε φραστικά σε αστυνομικούς και δήλωσε ότι οι βουλευτές του κόμματος εκμεταλλεύονται την ιδιότητα του βουλευτή για να έχουν όπλο και να μην πηγαίνουν αυτόφωρο.

Οι πληροφορίες αυτές φαίνεται ότι έχουν φτάσει και στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Ν. Μιχαλολιάκου, ο οποίος με συνέντευξη του σε εθνικιστικό site ξεκαθαρίζει ότι αν γίνει κάτι τέτοιο τότε θα κάνει νέο κόμμα και θα πάρει το διπλάσιο ποσοστό.

Τις πρωτοβουλίες για να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή φέρεται να λαμβάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος.

"Όταν έχεις απέναντί σου ένα αντισυνταγματικό κόμμα πρέπει να βρεις τρόπους να αντιμετωπίσεις το φαινόμενο αυτό" είπε χθες, ενώ σε ανάλογο κλίμα ο Ν. Δένδιας τόνισε πως : "Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής έχουν παρανομήσει σε αρκετές περιπτώσεις. Ακούω αυτά που λέει ο κ. Βενιζέλος αλλά δεν ξέρω αν το ισχύον Σύνταγμα μας δίνει αυτή τη δυνατότητα".

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύουν "Τα Νέα", ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με μία άτυπη επιτροπή ειδικών αναζητώντας τρόπους με τους οποίους μπορεί να αμφισβητηθεί η κοινοβουλευτική παρουσία της Χρυσής Αυγής.

"Εχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα οξύτατο φαινόμενο ρατσιστικής, φασιστικής, ξενοφοβικής βίας. Εχουμε στη Βουλή ένα αντισυνταγματικό, ναζιστικό, φιλοχουντικό, προκλητικό κόμμα", είπε, δίνοντας ένα στίγμα των πρωτοβουλιών που θα αναληφθούν το επόμενο διάστημα.

Οι κινήσεις έχουν ξεκινήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα, ειδικά μετά και τα γεγονότα στην Κρήτη όπου ο Ηλίας Κασιδιάρης φαίνεται σε βίντεο να  απευθύνεται, με απειλητικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς, σε Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μάλιστα το συγκεκριμένο βίντεο έφτασε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου.

"Θα έχεις εδώ πέρα νεκρούς, σου δίνω τον λόγο μου θα έχεις". Με αυτή τη φράση, ο Ηλίας Κασιδιάρης προειδοποίησε αξιωματικό της Αστυνομίας, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για αποφυγή επεισοδίων, κατά την παρουσία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής την Κυριακή σε εκδήλωση στη Χερσόνησο της Κρήτης. O βουλευτής απευθυνόμενους μάλιστα στους αστυνομικούς μίλησε με ακατoνόμαστες εκφράσεις.

Μάλιστα την ακριβώς προηγούμενη μέρα, πάλι από την Κρήτη, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε δηλώσει πως δεν τους αρέσουν τα "βουλευτιλίκια", αλλά: "Εκμεταλλευόμαστε τα προνόμια αυτής της ιδιότητας. Έχουμε οπλοφορία πλέον με άδεια. Δεν έχει αυτόφωρο αν γίνει κανένα επεισόδιο και είμαστε πιο άνετοι στις κινήσεις μας".