Στον Εισαγγελέα το βίντεο με τις απειλές Κασιδιάρη

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου υποβλήθηκε το πρωί της Δευτέρας το οπτικοακουστικό υλικό, που προβάλλεται από χθες σε διάφορα Μ.Μ.Ε. και απεικονίζει το βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, να απευθύνεται, με απειλητικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς, σε Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, χθες το μεσημέρι στην περιοχή Χερσονήσου Ηρακλείου Κρήτης, υποσχόμενος μάλιστα νεκρούς σε περίπτωση που ο αστυνομικός διευθυντής δε διαλύσει την αντισυγκέντρωση αριατεριστών.

"Παράνομες" χαρακτηρίζει από την πλευρά της τις αντισυγκεντρώσεις που γίνονται εναντίον της η Χρυσή Αυγή με αφορμή τα όσα έγιναν το Σαββατοκύριακο στην Χερσόνησο της Κρήτης. Στρέφει δε τα βέλη της κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως “υποκινεί τις διαδηλώσεις”.

Για παραποίηση των λεγομένων της ΧΑ κατηγορεί το κόμμα τα μέσα ενημέρωσης. Τα γεγονότα, πέρα από οποιαδήποτε θέση μπορεί να λάβει κανείς, έχουν καταγραφεί σε βίντεο, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω.

“Να πάψουν άμεσα και οι παράνομες αντισυγκεντρώσεις κατά της Χρυσής Αυγής, που υποκινεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με 30 άπλυτους που καταστρέφουν τις περιουσίες του κόσμου. Αυτό είναι ένα σχέδιο της κυβέρνησης που ανέχεται την παρανομία, με στόχο να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό με μία δήθεν διαμάχη των άκρων, η οποία δεν υφίσταται. Η Χρυσή Αυγή είναι δύναμη πολιτικής ευθύνης, η μόνη ικανή να επαναφέρει την κοινωνική ειρήνη και την ασφάλεια στη χώρα” αναφέρει η ανακοίνωση.

Τα ντροπιαστικά έκτροπα του Σαββάτου

“Θα έχεις εδώ πέρα νεκρούς, σου δίνω τον λόγο μου θα έχεις”. Με αυτή τη φράση, ο Ηλίας Κασιδιάρης προειδοποίησε αξιωματικό της Αστυνομίας, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για αποφυγή επεισοδίων, κατά την παρουσία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής την Κυριακή σε εκδήλωση στη Χερσόνησο της Κρήτης. O βουλευτής απευθυνόμενους μάλιστα στους αστυνομικούς μίλησε με ακατoνόμαστες εκφράσεις.

Ένταση επικράτησε την Κυριακή στην περιοχή της Χερσονήσου, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, στο ξενοδοχείο, όπου μιλησαν οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Νίκος Μίχος, Γιώργος Μπαρμπαρούσης και Χρήστος Παππάς με βάση τα όσα αναφέρει και το ρεπορτάζ του cretalive.gr.

Επί ποδός βρέθηκε και η αστυνομία με δύο διμοιρίες που έστησαν οδοφράγματα, αποκλείοντας το ξενοδοχείο σε ακτίνα 150 μέτρων. Ωστόσο στη Χερσόνησο, από νωρίς, βρέθηκαν μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση οπαδών της Χρυσής Αυγής που βρέθηκαν μπροστά στα μπλόκα των αστυνομικών, οι οποίοι περνούσαν από εξονυχιστικό έλεγχο όσους ζητούσαν να περάσουν.

Ο Η. Κασιδιάρης ακούγεται σε βίντεο να λέει τους αστυνομικούς: “Θα μηνύσω και τους δύο σας για παράβαση καθήκοντος”, κατηγορώντας τους πως δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί έτσι εκδήλωση.

“Βλέπουμε απέναντί μας παρακρατικούς με κουκούλες, κράνη. Έχουν προκαλέσει φθορές σε καταστήματα και οχήματα. Δεν τους ενοχλεί κανείς, δεν έχει συλληφθεί κανείς και το μόνο που κάνει η αστυνομία είναι να παρεμποδίζει την εκδήλωση ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος”, είπε ο βουλευτής και εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής και συνέχισε:

“Μιλάμε για παράβαση καθήκοντος και των αστυνομικών αρχών και του υπουργείου Δημόσιας Τάξεως. Είναι απαράδεκτο. Μόνο με τη Χρυσή Αυγή συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Είμαστε το μοναδικό πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα που επιτρέπεται να γίνονται εις βάρος του αντισυγκεντρώσεις επειδή είμαστε η μοναδική πραγματική ελληνική φωνή που λέει την αλήθεια και θα ξεβρωμίσουμε αυτόν τον τόπο”.

Ανακοίνωση σχετικά με το συμβάν εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ, στην οποία αναφέρει:

"Την ημέρα που ο δημοκρατικός κόσμος της χώρας γιόρταζε την εποποιία της εθνικής αντίστασης ενάντια στο ναζισμό και την ιδεολογία του μίσους, τη στιγμή που η χώρα μας δίνει έναν αγώνα για την επιβίωσή της και απαιτείται εθνική ενότητα, η Χρυσή Αυγή εκδήλωσε για άλλη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο στην Κρήτη, το νησί που έχει γεννήσει ήρωες της Δημοκρατίας και έχει πληρώσει βαρύτατο τίμημα για τους δημοκρατικούς του αγώνες.

Οι απαράδεκτες απειλές και ύβρεις του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη δεν στρέφονται μόνο κατά της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία έκανε απλά τη δουλειά της προσπαθώντας να αποφύγει τα προσχεδιασμένα επεισόδια της νεοναζιστικής οργάνωσης, αλλά και εναντίον της νομιμότητας και της ίδιας Δημοκρατίας. Συμπεριφορές σαν κι αυτή του εν λόγω βουλευτή, αλλά και συναδέλφων του από το ίδιο κόμμα, αρμόζουν σε κύκλους του υποκόσμου και όχι σε εκλεγμένους εκπροσώπους στη Βουλή των Ελλήνων.

Είναι ευθύνη της συντεταγμένης Πολιτείας και την Δικαιοσύνης να αντιδράσει και να πράξει όσα προβλέπονται στο πλαίσιο των νόμων και του Συντάγματος για την προστασία του πολιτεύματος και της κοινωνίας από τις έκνομες και μολυσματικές δραστηριότητες φασιστικών οργανώσεων και κομμάτων".

Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο Παναγιώτης Μεντρέκας δήλωσε: "Θαυμάζουν τη Χούντα και το φασίστα Μεταξά των βασανιστηρίων, των φυλακών και της διαφθοράς, που ήταν πιστά ανδρείκελα της ελληνικής πλουτοκρατίας και συνεργάτες των Αμερικανών και των Άγγλων. Τόσο αντισυστημικοί και καθαροί είναι !".

*Το βίντεο που ακολουθεί αποτελεί προϊόν του cretalive.gr και περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς.