Αποφυλακίστηκαν Μιχαλολιάκος και Λαγός

Αποφυλακίστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός καθώς και ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Οι δύο άνδρες είχαν προφυλακιστεί για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, μετά τις απολογίες τους στις ανακρίτριες. 

Λίγο πριν την αποφυλάκιση του Γιάννη Λαγού, μέλη του κόμματος έβγαλαν μέσα από τη φυλακή όλα τα προσωπικά αντικείμενα των δύο αντρών, ενώ χαρακτηριστικό περιστατικό είναι πως μέσα σε μία σακούλα φάνηκε κάποιο δημοσίευμα με τις φωτογραφίες των Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, τα δύο μέλη της Χρυσής Αυγής που είχαν τραυματίσει θανάσιμα έξω από τα γραφεία της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο, το Νοέμβριο του 2013. 

Ο Ν. Μιχαλολιάκος θα παραμείνει σε κατ οίκον περιορισμό ο οποίος του έχει επιβληθεί μετά την απολογία του για υπόθεση κατοχής όπλων και θα μπορεί να μεταβαίνει μόνο στη Βουλή για να ασκεί τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα.

Επιπλέον, στον Ν. Μιχαλολιάκο απαγορεύτηκε η έξοδος  από τη χώρα.

Σχετική πρόταση είχε  υποβάλει ο Εισαγγελέας Εφετών Ιωάννης Προβατάρης ο οποίος ωστόσο είχε ζητήσει  και την επιβολή χρηματικής εγγύησης 125.000 ευρώ

Σε ό,τι αφορά τον Γιάννη Λαγό, εκτός από απαγόρευση εξόδου επιβλήθηκε υποχρεωτική εμφάνιση, δυο φορές το μήνα, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ισχύει και ο περιοριστικός όρος της μη συμμετοχής σε δημόσιες συναθροίσεις.

Στις 29 Μαρτίου, όποτε λήγει το όριο των 18 μηνών προσωρινής κράτησης αναμένεται να αποφυλακιστεί και  ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.