“Τώρα έχουμε τα μέσα για να γυρίσουμε το παιχνίδι”

"Τώρα έχουμε τα μέσα και το χρόνο που χρειαζόμαστε, για να γυρίσουμε το παιχνίδι" δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup.

Στο πλαίσιο ομιλίας του στο 7ο RED Business Forum, ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στις προσπάθειες της Ελλάδας και της Ευρώπης συνολικά να βάλει τέλος στην κρίση και "με αποφασιστικό βηματισμό να μπει στο δρόμο της ανάκαμψης".

Όπως σημείωσε, οι χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup απαντούν στο πιο κρίσιμο ερώτημα, που πλανάται τα τελευταία τρία χρόνια στην παγκόσμια οικονομία. Απαντούν στο έλλειμμα εμπιστοσύνης με τρόπο αποφασιστικό, με τρόπο οριστικό: "Η Ευρώπη αποφάσισε χθες να μείνει ενωμένη" είπε χαρακτηριστικά.
 
Κάλεσε επίσης τα μέλη της της ευρωπαϊκής οικογένειας "να δώσουν από κοινού τον αγώνα, που θα θωρακίσει το κοινό μας νόμισμα και θα αποδείξει σε όλο τον κόσμο, ότι δεν υπάρχει αδύναμος κρίκος στην αλυσίδα, όταν υπάρχει πολιτική βούληση". Υπογράμμισε μάλιστα ότι "η Ελλάδα έκανε αυτό που της αναλογούσε".