Κυριάκος Μητσοτάκης – Ραχήλ Μακρή καταψηφίζουν τον Παυλόπουλο;

Ανοιχτό ήταν και παραμένει το ζήτημα του εάν ο πρώτος τη τάξει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την αποψινή ψηφοφορία στη Βουλή. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κύριος Μητσοτάκης προτίθεται να καταψηφίσει τον κύριο Παυλόπουλο. Ωστόσο σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, δεν αποκλείεται να απουσιάσει από την ψηφοφορία και να μην χρειαστεί να καταψηφίσει για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Δεν θα ήταν η πρώτη μου επιλογή ο Παυλόπουλος

Θυμίζουμε ότι το πρωί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ALPHA εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τον Προκόπη Παυλόπουλο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για την πρόταση του κ. Παυλόπουλου. Προσωπικά δεν θα ήταν η πρώτη μου επιλογή». Προβληματισμένοι εμφανίζονται κι άλλοι βουλευτές της Ν.Δ. παρότι η υποψηφιότητα αυτή χαροποίησε ιδιαίτερα την «καραμανλική πτέρυγα» του κόμματος. 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει η Ραχήλ Μακρή

Aπό την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει τι θα πράξει στην ψηφοφορία.

Πληροφορίες λένε, ότι αφήνει να εννοηθεί σε συνομιλητές της πως δε θα ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ωστόσο δεν μπορεί να ξεκαθαριστεί τι ακριβώς θα πράξει η βουλευτής. Αν δεν ψηφίσει θα είναι μια... κακή αρχή, καθώς θα βρεθεί εκτός κομματικής γραμμής στην πρώτη ψηφοφορία εντός ΣΥΡΙΖΑ.