Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Κλειδώνει η υποψηφιότητα Αβραμόπουλου

Στο όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου για τη θέση του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας, κατέληξαν ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, καθώς και ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος συμφώνησαν στο πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο και και ο κ. Αβραμόπουλος θα τεθεί στην κρίση του Σώματος πιθανότατα την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου, οπότε και θα γίνει η πρώτη ψηφοφορία στην οποία απαιτούνται 180 θετικές ψήφοι.

Η απόφαση των δυο κυβερνητικών εταίρων για κεντροδεξιό πρόεδρο δημιουργεί μείζον θέμα και στη ΝΔ, στην ΚΟ της οποίας επικρατεί διχασμός για τη στάση που πρέπει να τηρήσει το κόμμα, σύμφωνα με το vima.gr

Η πρόταση για Καραμανλή, αν και συζητήθηκε σοβαρά ως ενδεχόμενο και δεν ήταν ένα παιχνίδι εντυπώσεων φαίνεται να είναι πλέον εκτός πλάνου, εξάλλου θα συσπείρωνε μεν τη ΝΔ αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα ψηφιζόταν από το ΠΑΣΟΚ ή και το Ποτάμι καθώς στον πρώην πρωθυπουργό οι δυνάμεις αυτές χρεώνουν ευθύνες για την κρίση. Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός θέλει να εκλέξει ΠτΔ με τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία, πάνω από 200 ψήφους.

 
Διαψεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν έχει οριστικοποιηθεί καμία συμφωνία για το πρόσωπο του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας» επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Όπως σημειώνει ο κ. Σακελλαρίδης, «πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης αποτελούν η αποκατάσταση της ισότιμης θέσης της χώρας στην Ευρώπη και η προετοιμασία των προγραμματικών δηλώσεων».

Παρακαλούμε περιμένετε ...