ΣΥΡΙΖΑ: Ενιαίος φορέας και φυγή προς τα μπρος

Ορόσημο θεωρούν την αυριανή μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ για δύο λόγους. Πρώτον, διότι παρά τις όποιες αποφάσεις παρθούν στη συνεδρίαση του Εurogroup, όλα δείχνουν ότι η λύση που θα επιλεγεί για το χρέος θα είναι προσωρινή και θνησιγενής, ενώ η σκληρή λιτότητα και τα νέα μέτρα είναι εδώ, και δεύτερον διότι οι διαδικασίες για τη μετεξέλιξη του κόμματος από φορέα συνιστωσών σε ενιαίο πολιτικό φορέα έχουν εισέλθει στην τελική τους φάση.

Για μας, λένε στην Κουμουνδούρου, "είναι πλέον σαφές ότι ήρθε η ώρα της Αριστεράς" με το τρίπτυχο, "απεμπλοκή από τις πολιτικές λιτότητας, κοινή ευρωπαϊκή λύση και Διεθνής διάσκεψη για το χρέος" να είναι αναγκαίο περισσότεροπαρά ποτέ.

Όσον αφορά στις τελευταίες κινήσεις του Πρωθυπουργού, στον ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούν μια δική του φράση ότι "δεν πρόκειται να αφήσω να πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού". Μα γι αυτό ακριβώς πρόκειται, λένε. Οι θυσίες του ελληνικού είναι ήδη χαμένες. Πέφτουν σ’ ένα βαρέλι δίχως πάτο κι ενώ έχουν παρθεί πρωτοφανή στα παγκόσμια χρονιά μέτρα λιτότητας το δημόσιο χρέος όλο και αυξάνεται, ο δανεισμός πολλαπλασιάζεται και οι δείκτες της οικονομίας διαρκώς και χειροτερεύουν. Αν αυτό δεν επιβεβαιώνει το γεγονός ότι οι θυσίες του κόσμου και τα πέντε χρόνια λιτότητας πήγαν χαμένα, τότε τι, αναρωτιούνται με νόημα.

Αναφερόμενοι στις κινήσεις των τελευταίων ημερών του Πρωθυπουργού σημειώνουν ότι ο κ. Σαμαράς "θα έπρεπε να γνωρίζει τον χάρτη των αντιφάσεων της ΕΕ και της Ευρωζώνης και να τις χρησιμοποιήσει προκειμένου να υπερασπίσει τα συμφέροντα της χώρας και όχι να επαιτεί για να λάβει τη δόση".

Χθες ο Αλέξης Τσίπρας ψήφισε στο Περιστέρι, στο πλαίσιο της διαδικασίας ανάδειξης των αντιπροσώπων για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δημιουργία ενός ενιαίου, δημοκρατικού, μαζικού πλουραλιστικού φορέα, ζητώντας παράλληλα την ανατροπή του πολιτικού κατεστημένου που μας οδήγησε έως εδώ και την ανοικοδόμηση της χώρας "με το λαό, για το λαό". Παράλληλα έκανε λόγο για μεγάλη ευκαιρία που έχασε η χώρα στις 17 Ιούνη από εμβρυουλκός προοδευτικών εξελίξεων σε όλη την Ευρώπη, να παραμείνει η χώρα που σήμερα απειλείται και απαξιώνεται περισσότερο.

Ένα θέμα προέκυψε χθες με τον Βουλευτή Π. Τατσόπουλο ο οποίος άνοιξε και νέα κόντρα μέσω facebook αυτή τη φορά με την Αυγή και το left.gr με αφορμή σχόλια για τις γνωστές του δηλώσεις. Εκείνο που είναι βέβαιο είναι πως η ηγεσία του κόμματος δεν βλέπει με καθόλου καλό μάτι τον τρόπο που ο Βουλευτής απασχολεί
κατά καιρούς τη δημοσιότητα.