Εκδικάστηκε η μήνυση Κασιδιάρη σε βάρος του “Ιού”

Από κατηγορούμενος βρέθηκε στη θέση του κατηγόρου, σήμερα, ο Ηλίας Κασιδιάρης όταν καταθέτοντας ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου στήριξε την μήνυση που υπέβαλε  σε βάρος του διευθυντή της "Εφ.Συν." Νικόλα Βουλέλη και του δημοσιογράφου Δημήτρη Ψαρρά, μέλους της ερευνητικής δημοσιογραφικής ομάδας "Ιός".

Η υπόθεση αφορά τη δημοσιοποίηση βίντεο, "στο οποίο εμφανίζεται ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής να υποδύεται τον αρχιφύλακα και να επιβλέπει το ξυλοκόπημα ενός κρατούμενου από δύο υποτιθέμενους αστυνομικούς".

Ο Ηλίας Κασιδιάρης έκανε λόγο για πολιτική σκοπιμότητα και διάθεση και προσπάθεια απαξίωσης του ως πολιτικό πρόσωπο.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος έγινε δεκτός με επιφωνήματα (αξιος, αξιος) απο μια μικρή ομάδα Χρυσαυγιτών, την ώρα που οι αστυνομικοί τον οδηγούσαν στη δικαςτική αίθουσα φώναξε προς τις κάμερες "λευτεριά στην πατρίδα, ψήφος στη Χρυςή Αυγή".

Καταθέτοντας ως μάρτυρας κατηγορίας υποστήριξε πως το επίμαχο βίντεο είναι μια  " βίντεο- παρωδία, το οποίο γυρίστηκε όταν δεν ημουν βουλευτής και αποτελούσε αναπαράσταση κωμωδίας της δεκατετίας του 80 με τους διαλόγους μάλιστα να αποτελούν πιστό αντίγραφο του σεβαρίου. Ηταν ένα οικογενειακό βίντεο το οποίο γυρίσαμε για να κάνουμε  πλάκα. Απαγορεύεται να κάνουμε πλάκα με την οικογένειά μας; ".

Ο προφυλακισμένος βουλευτής υποστήριξε ότι "ο δημοσιογράφος Δημ. Ψαρράς εδώ και  δεκαετίες έχει αρθρογραφία και βιβλιογραφία σε βάρος της Χρυςής Αυγής. " Στόχευση του ηταν να εξυβριστώ ως προσωπικότητα και ως βουλευτής. Υπονοεί ότι ειμαι τρελλός με όσα γράφει. Αλίμονο αν σε κάθε πολιτικό πρόσωπο έβγαζαν στη φόρα τις προσωπικές τους στιγμές" είπε χαρακτηριστικά.

Ερώτηση πολιτικής αγωγής: Πριν μπεί η αντιτρομοκρατική στο σπίτι σας είχατε δείγματα παραβίασης του υπολογιστή σας; Από που βρήκε το βιντεο;

Απαντηση: Δεν θεωρώ ότι ειναι χάκερ ο κ.Ψαρράς. Η δικογραφία μοιράστηκε από την αστυνομία ή τις δικαστικές αρχές για να μας χτυπήσουν πολιτικά και επικοινωνιακά οι αντίπαλοι του κόμματός μας".

Συνήγοροι υπεράσπισης: Η συζήτηση με τον Μπαλτακο δεν ήταν στη σφαίρα του ιδιωτικού;

Απάντηση: Αφορούσε το δημόσιο συμφέρον. Αλλο το δημοσιο συμφέρον και η καταλυση του συντάγματος και αλλο ότι κάνω πλακα με την οικογένειά μου. Αν ειχε βιντεο που αφορούσε το δημοσιο συμφερον έπρεπε να το δημοσιευσει. Αν ειχε όμως εσας (σ.σ προς την προεδρο) στο μπάνιο σας δε θα έπρεπε. Εχουν έρθει εδώ και κάνουν μπέκουλα για άλλη υπόθεση αλλά εδώ δεν είμαι κατηγορούμενος".

Ερώτηση υπεράσπισης: Απεικονίζονται σκηνές βίας στο βίντεο;

Απαντηση: Πρόκειται για παρωδία, οι μπουνιές ήταν σαν του Βέγγου στην ταινία "πολυτεχνιτης και ερημοσπίτης".

Η υπεράσπιση προέβαλε τον ισχυρισμό πως το επιμαχο βίντεο αποτελεί πλήρη απόδειξη για τη διάθεση της Χρυσής Αυγής να διαπράττει το αδίκημα της αντιποίησης αρχής, προσθέτοντας και την παράνομη βία στη δράση της.

Ως μάρτυρας εξετάστηκε ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημ. Τρίμμης: "Ο κ.Κασιδιάρης θέλει να αλλάξει την αντζέντα και να εμφανιστεί πολιτικά διωκόμενος. Στο πλαίσιο διερευνησης της εγκληματικής οργάνωσης οφείλουν οι δημοσιογραφοι να ελέγξουν και να δημοσιοποιήσουν. Αν το βίντεο ηταν πλακα έπρεπε την επομένη να πεί κάναμε πλακα. Οταν κάνεις μηνύσεις θέλεις να σταματήςεις τους άλλους να γράφουν. Το σύστημα μας εγγυάται σκληρή κριτική στα πολιτικά πρόσωπα. Ολος ο Τύπος γράφει και ελέγχει. Αυτό  το εγγυάται το Συνταγμα. Το βίντεο αυτό ήταν μια πρόβα για αυτό που γινόταν στους δρόμους μετα απο τη Χρυσή Αυγή. Αυτό το είδαμε π.χ στη Ραφηνα όταν ζητούσαν τα στοιχεία των μικροπωλητών στην εμποροπανηγυρη.

Ερώτηση πολιτική αγωγή: Αν προβληθεί ένα βίντεο από τις τελευταίες απόκριες όπου διάφοροι πολιτικοί ήταν ντυμένοι  Αρχιερείς και ο κ.Σαμαράς  "μάγια η μέλισσα" θα προβαλοταν και θα ηταν αντιποίηση αρχής; Θα ενδιέφερε την κοινή γνώμη;

Απάντηση: Αν είχα ένα ντοκουμέντο να δείχνει τον κ.Σαμαρά, μάγια η μέλισσα θα το έδειχνα κι ας μην ήταν αντιποίηση αρχής.

Επίσης ως μάρτυρας κατέθεσε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος  Αλιβιζάτος, ο οποίος είπε ότι δεν ευσταθεί η  κατηγορία καθώς "όσα έγραψαν οι δημοσιογράφοι ήταν κάτω από το όριο της θεμιτής κριτικής καθώς η νομολογία των δικαστηρίων μας ανέχεται πολύ εντονότερη κριτική για τα δημόσια πρόσωπα απ΄ότι για τον κοινό πολίτη. Αν γίνει δεκτή η κατηγορία τότε θα τιναχθεί στον αέρα η ελευθερία του Τύπου".

Ως μάρτυρας υπέράσπισης εξετάστηκε και ο δημάρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για την ανάγκη προστασίας της ελευθερίας του Τύπου ενώ τόνισε πως τα  δημοσια πρόσωπα πρέπει να ειναι πιο ανεκτικά στην κριτική