Ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης ο ΣΥΡΙΖΑ

Μαζί με τα χρήματα στα ταμεία του κράτους, εξαντλείται και η υπομονή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και των συνεργατών του απέναντι στη Κυβέρνηση και τους χειρισμούς της. Ήδη το επιτελείο του Α. Τσίπρα δέχεται εισηγήσεις να ανέβουν οι τόνοι της αντιπολιτευτικής τακτικής του κόμματος τόσο προς το πρόσωπο του Πρωθυπουργού όσο και συνολικά στην Κυβέρνηση. Το σκεπτικό είναι ότι η χώρα δεν μπορεί πλέον να πληρώνει την απουσία των Κυβερνώντων από τις καταιγιστικές εξελίξεις στην Ευρώπη, την έλλειψη σχεδίου για το μέλλον της χώρας, αλλά και την αδυναμία εκμετάλλευσης των διαφωνιών στο εσωτερικό των δανειστών μας.

Πάμε, λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, σε μία μεσοβέζικη, από ότι φαίνεται, λύση κι αυτή με τρομακτική καθυστέρηση η οποία θα προσθέσει και νέα βάρη στη χώρα και τους εργαζόμενους χωρίς φυσικά ν' απαντά στο μείζον θέμα της βιωσιμότητας του χρέους. Και μεγάλο μέρος της ευθύνης για αυτό δεν ανήκει μόνο στις παλινωδίες των ευρωπαίων και της Μέρκελ, αλλά και στο γεγονός ότι η ελληνική Κυβέρνηση δέχεται αδιαμαρτύρητα όσα της ζητάει η Τρόικα χωρίς να θέτει στο τραπέζι καμία απαίτηση πλην της άμεσης εκταμίευσης της δόσης.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ η σπουδή της Κυβέρνησης για τη δόση εξυπηρετεί εσωκομματικές σκοπιμότητες αφού στο Μαξίμου θέλουν πάση θυσία να παρουσιάσουν μια "επιτυχία" προκειμένου να πείσουν και να πειστούν για την ορθότητα των χειρισμών τους. Ένα δείγμα της σκληρής γραμμής που αναμένεται να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο αμέσως προσεχές διάστημα έδωσε χθες ο Α. Τσίπρας στη δήλωσή του για τη συνεδρίαση του eurogroup, όπου εκτός από τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε στον Πρωθυπουργό ζήτησε, εμμέσως πλην σαφώς, εκλογές σημειώνοντας πως "μόνο μία κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή μπορεί να διεκδικήσει λύση". Σήμερα πάντως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στη Βαρκελώνη όπου διεξάγονται εκλογές στο τοπικό Κοινοβούλιο.