Νέα κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-Κεδίκογλου

“Πόλεμο δηλώσεων” πυροδότησαν οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με το Eurogroup, και ειδικά η αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό, τον οποίο χαρακτήρισε “κατώτερο των περιστάσεων”.

Στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, κατηγορώντας τον ότι είναι μόνιμη φαντασίωσή του η χρεοκοπία της χώρας. “Ο κ. Τσίπρας για άλλη μια φορά δεν μπορεί να κρύψει ότι μόνιμη φαντασίωσή του είναι η χρεοκοπία της χώρας και η έξοδός της από την Ευρώπη. Εκεί αναζητά τη δικαίωσή του, στην αποτυχία της χώρας. Την ώρα που κρίσιμες διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη -για μια οριστική και βιώσιμη λύση- κάνει επίδειξη άγνοιας του τρόπου λειτουργίας των Ευρωπαϊκών θεσμών και επίδειξη εθνικής ανευθυνότητας. Κατώτεροι των περιστάσεων είναι μόνο εκείνοι που σε αυτές τις συνθήκες περιφέρουν τη μικροψυχία και τον μικροκομματισμό τους. Η Ελλάδα, προς απογοήτευση του κ. Τσίπρα, θα τα καταφέρε”, αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Κεδίκογλου.

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγορεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για “γκεμπελισμό”. “Ο γκεμπελισμός του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν γνωρίζει όρια”, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στη δήλωσή του, και συνεχίζει: “Παρ' όλα αυτά, εμείς με ανυπομονησία περιμένουμε να μάθουμε ποια θέση υποστήριξε η κυβέρνηση για τη βιωσιμότητα του χρέους και πώς ακριβώς η χώρα "θα τα καταφέρει" με την υποταγή στους δανειστές και τη συνέχιση ενός προγράμματος εξαθλίωσης του λαού και αποδόμησης της Ευρώπης”.