Βούλτεψη: Ουδέποτε υιοθέτησα τα περί πιστωτικού γεγονότος

Στα περί πιστωτικού γεγονότος αναφέρθηκε με διευκρινιστική της δήλωση η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, σχετικά με τα όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Όπως σημειώνει η κα Βούλτεψη, στην εκπομπή του "Mega" αναφέρθηκε στα μηνύματα και δημοσιεύματα από το εξωτερικό, στην έκθεση του διεθνούς οίκου Moody's περί "αρνητικού πιστωτικού γεγονότος", καθώς και στις υποβαθμίσεις από τους διεθνείς οίκους χωρών όπως η Γαλλία και η Φινλανδία.

"Είναι προφανές ότι ουδέποτε υιοθέτησα κάτι τέτοιο, καθώς η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει τη χώρα από κάθε κίνδυνο" υπογραμμίζει η κα Βούλτεψη.

Ωστόσο, συνεχίζει "είναι απορίας άξιο πώς μια αναφορά σε ένα γεγονός, μπορεί τελικά να διαστρεβλώνεται και να εμφανίζεται ως ..."δήλωση", κάτι το οποίο δεν συνέβη.

Εκτός και αν κάποιοι θεωρούν πως οι αναφορές των διεθνών οίκων είναι περισσότερο επικίνδυνες από δηλώσεις για μονομερή διαγραφή του χρέους, μη καταβολή των τοκοχρεολυσίων και "σκληρές διαπραγματεύσεις" από "σκληρά καρύδια", υπό τους ήχους νταουλιών, ζουρνάδων και λυρών".

Κατά τα λοιπά, προσθέτει η κα Βούλτεψη "στην εκπομπή ακούστηκαν πολύ σημαντικότερα θέματα, τα οποία και θα αποστείλω.

Μεταξύ αυτών και το γεγονός ότι επιστρέφεται στον κ. Τσίπρα η προειδοποίησή του ότι θα αναζητηθούν "ευθύνες, όχι μόνο πολιτικές", καθώς η αμφισβήτηση της θέσης της Ελλάδας στην ΕΕ αποτελεί αιτία πολέμου και επομένως, αν συμβεί αυτό, οι ευθύνες θα αναζητηθούν από τον κ. Τσίπρα".

Παρακαλούμε περιμένετε ...