Βούλτεψη: Βέβαιη η καταστροφή αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβερνητική εκπρόσωπος μίλησε για εκβιασμό

Βέβαιη είναι η καταστροφή αν δεν εκλέξει Πρόεδρο η παρούσα Βουλή και οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, σύμφωνα με τη Σοφία Βούτλεψη. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυβερνητικής εκπρόσωπος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Η δημοκρατία έχει κάποια όρια, και όριο είναι ο εκβιασμός». «Με βάση αυτά που μας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι βέβαιο ότι πάμε σε καταστροφή, αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή» πρόσθεσε.

Η κ. Βούλτεψη επανέλαβε την προειδοποίηση του Αντώνη Σαμαρά πως τυχόν εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ εγείρει κινδύνους για έξοδο από την ευρωζώνη, σημειώνοντας πως «από την ώρα που υπάρχει αποσταθεροποίηση αλλάζουν και οι συνθήκες», ενώ κάλεσε τους βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ζητώντας από όσους αμφιταλαντεύονται να «μας πουν τι θα γίνει» στις αγορές μέχρι τις εθνικές εκλογές σε περίπτωση που δεν εκλεγεί Πρόεδρος και διαλυθεί το κοινοβούλιο.

«Οι αγορές είναι πολύ ευαίσθητες σε κάθε μήνυμα πολιτικής αστάθεια και η στάση της τρόικας έγινε πιο σκληρή λόγω της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, που έλεγε 'ό,τι κι αν συμφωνήσετε εγώ δεν ακολουθώ'», δήλωσε.