Βούλτεψη: Όχι, ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα τις κερδίσει τις εκλογές

Στην προεδρική εκλογή και το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών αναφέρθηκε το πρωί της Παρασκευής η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως «δεν είναι ότι δεν θέλουμε τις εκλογές, γιατί είναι μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κερδίζει τις εκλογές! Είναι πολύ θεμελιακές οι διαφορές του με την κοινωνία και τις παραδόσεις».

Ειδικότερα, μιλώντας στον Βήμα Fm σχετικά με τη στάση των βουλευτών στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η κ. Βούλτεψη παρατήρησε: «Αυτό που ξέρω είναι ότι οι βουλευτές που δεν θα ψηφίσουν ή δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν, έχω πει από καιρό ότι η πιο πατριωτική και αντιμνημονιακή στάση αυτή τη στιγμή είναι να βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να πετύχουμε την έξοδό μας από το Μνημόνιο. Έτσι, οι βουλευτές που τελικώς δεν θα ψηφίσουν, θα επιτύχουν τη συνέχιση του Μνημονίου και θα πρέπει να εξηγήσουν τη στάση τους. Όσοι επιμείνουν στο τέλος, θα πρέπει να εξηγήσουν από τώρα, πώς θα είναι η πορεία μας μέχρι την προεδρική εκλογή, μέχρι τις εκλογές και πώς θα είναι η επόμενη μέρα των εκλογών.

Όποιος πιστεύει ότι θα κάνουμε εμείς προεκλογικές συγκεντρώσεις και συζητήσεις σαν να μη συμβαίνει τίποτα, πλανάται πλάνην οικτράν. Υπάρχουν πιο σοβαροί λόγοι για να ψηφίσει κανείς Πρόεδρο. Διότι πρέπει να σκεφτεί πώς θα είναι η χώρα, όχι μετά τις εκλογές. Εμείς δεν έχουμε τέτοιο θέμα. Δεν είναι ότι δεν θέλουμε τις εκλογές, γιατί είναι μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κερδίζει τις εκλογές! Είναι πολύ θεμελιακές οι διαφορές του με την κοινωνία και τις παραδόσεις».

Σε σχέση με το ενδεχόμενο αλλαγής του υποψηφίου στην τρίτη ψηφοφορία, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι «ισχύει ό,τι σας έχει πει ο πρωθυπουργός. Δεν υπάρχουν αυτά. Μη συζητάμε, γιατί είναι κοροϊδία. Κοροϊδεύει το λαό (ο ΣΥΡΙΖΑ)».

Τέλος για το αν η οικονομία επηρεάζεται από τις εξελίξεις, σχολίασε: «Δραχμούλα και πάμε σε μεγάλη περιπέτεια (σ.σ.: σε περίπτωση εκλογών και νίκης του ΣΥΡΙΖΑ)... Αυτό το είπαν όλοι αυτές τις μέρες, απλώς κάνουν κάποιοι ότι δεν το ακούν. Ότι η χώρα είναι ευαίσθητη στην πολιτική αστάθεια. Δεν υπάρχει πιο μεγάλη ευαισθησία από αυτή. Κι αν αύριο γίνεται χαμός; Και χθες, το επίσημο όργανο του κ. Λαφαζάνη, το iskra, πανηγύριζε με τίτλο καταπληκτικό: «Μεγάλη η κατάρρευση στο Χρηματιστήριο – Οι αγορές προεξοφλούν μεγάλη νίκη της Αριστεράς». Προσέξτε τώρα τη διαστροφή της πραγματικότητας: η κατάρρευση στο Χρηματιστήριο είναι για να πανηγυρίζεις, διότι έρχεται, λέει, η Αριστερά. Τι να σας πω τώρα... Θα μιλάνε για αλλαγή καθεστώτος».