Λαπαβίτσας: Χρειαζόμαστε plan b για επιστροφή στη δραχμή

Βόμβα βάζει ο οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας, ο οποίος δήλωσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να έχει plan b για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. 

Μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών ο κ. Λαπαβίτσας, υποστήριξε πως "θα υπάρξουν πολύ σοβαρά ζητήματα και αυτό δεν μπορεί να το αποκρύψει κανείς από τον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός πρέπει να βγει μπροστά να πει τι χρειάζεται και να παλέψει γι' αυτά" και εκτίμησε πως: "ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει plan b για επιστροφή στη δραχμή".

Ερωτηθείς για το ζήτημα του νομίσματος ο κ. Λαπαβίτσας είπε πως "καμιά προοπτική και κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλείεται από την κυβέρνηση για το θέμα άλλου νομίσματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει τρία και τέσσερα διαφορετικά και εναλλακτικά πλάνα. Θα πάει σε διαπραγματεύσεις και θα του προκύψουν σίγουρα προβλήματα. 'Ενα από τα πλάνα τα οποία πρεπει να εξετάζει ο ΣΥΡΙΖΑ όπως το εξετάζουν και οι υπόλοιποι είναι τι θα κάνει αν μας μπει το μαχαίρι στο λαιμό".

"Οι αγορές θα αντιδράσουν και ήδη αντιδρούν. Ήταν αναμενόμενο και είναι αναμενόμενο να αντιδράσουν οι αγορές. Το θέμα είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την αυτοπεποίθηση να εφαρμόσει το πρόγραμμά του", πρόσθεσε ο οικονομολόγος, ενώ κατηγόρησε και την κυβέρνηση ότι "έχει χάσει τ' αυγά και τα πασχάλια και το βασικό ερώτημα είναι πως θα καταφέρει η χώρα να βγει από το τέλμα".