Αναβλήθηκε η δίκη του Κασιδιάρη

Για την 1η Μαρτίου 2016 αναβλήθηκε, λόγω της αποχής των δικηγόρων, η δίκη του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για το περίφημο χαστούκι κατά της Λιάνας Κανέλη αλλά και την επίθεση στη Ρένα Δούρου σε βάρος της οποίας εκσφενδόνισε ένα ποτήρι νερό, στη διάρκεια της πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής του ΑΝΤ1.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης την ώρα που έμπαινε στο δικαστήριο σήκωσε ψηλά τα χέρια του και δείχνοντας τις χειροπέδες είπε "αυτές τις χειροπέδες μια μέρα θα τις φορέσει ο Σαμαράς".

Πάντως η πρόεδρος του Δικαστηρίου διαβεβαίωσε τους παράγοντες της δίκης πως στην περίπτωση που βρεθεί πιο σύντομη δικάσιμος θα αλλάξει η ημερομηνία της δίκης.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη έχει ασκηθεί, αυτεπάγγελτη, ποινική δίωξη για απρόκλητη και έμπρακτη εξύβριση και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, πάντως, μετά το επεισόδιο είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος των δυο γυναικών μιλώντας για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο, το οποίο έκανε το γύρο του κόσμου, αποτέλεσε ένα από τα βασικά στοιχεία που βάρυναν στην απόφαση για την προφυλάκιση του. Όπως αναφέρουν στο σκεπτικό τους ανακρίτριες και εισαγγελέας, η χειροδικία αυτή είναι μια από τις ενδείξεις της βιαιότητας του χαρακτήρα του.