Αίρεται η ασυλία Κασιδιάρη για το βίντεο Μπαλτάκου

Υπέρ της άρσης ασυλίας για τέσσερις βουλευτές αποφάσισε σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής.

Για την υπόθεση της παράνομης βιντεοσκόπησης συνομιλίας του με τον τέως γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο, η Βουλή αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα της εισαγγελικής Αρχής για την άρση ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη, με ψήφους 219 υπέρ, 18 κατά και 1 “παρών”.

Για τους άσκοπους πυροβολισμούς στην κηδεία του χουντικού Νίκου Ντερτιλή, η Βουλή αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα της εισαγγελικής Αρχής για την άρση ασυλίας των Ηλία Παναγιώταρου, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και Ευστάθιου Μπούκουρα με 222 υπέρ, 13 κατά και 3 “παρών”.

Η ψηφοφορία ήταν φανερή και, σύμφωνα με το αποτέλεσμα, κατά της άρσης ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη εκτός από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής έχουν ψηφίσει οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Τέρενς Κουίκ, Γιάννης Δημαράς, Κώστας Δαμαβολίτης, Μαρίνος Ουζουνίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Μαρία Κόλλια, Σταυρούλα Ξουλίδου. “Παρών” δήλωσε ο Γαβριήλ Αβραμίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Παύλος Χαϊκάλης, Γιάννης Δημαράς και Κώστας Δαμαβολίτης ψήφισαν και κατά της άρσης της ασυλίας και των τριών άλλων βουλευτών.