“Δεν είναι αντίπαλοι οι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης”

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ξεκαθάρισε ότι οι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν είναι “αντίπαλοι” της κυβέρνησης στην προσπάθεια για υπέρβαση της κρίσης, αλλά βασικοί συνεργάτες.

“Είναι καθήκον της Πολιτείας να στηρίξει τους θεσμούς και τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, που δεν είναι αντίπαλοι, αλλά βασικοί συνεργάτες της κεντρικής κυβέρνησης στην εθνική προσπάθεια για την υπέρβαση της κρίσης”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στις δηλώσεις του ανέδειξε ακόμα τη σημασία της τοπικής αυτοδιοίκησης για το κράτος και τους πολίτες. “Υπό συνθήκες κρίσης, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό η ικανότητα του κράτους να λειτουργεί και να προσφέρει βασικές υπηρεσίες στους πολίτες”, τόνισε.

Εξήγησε κατόπιν ότι αυτό ισχύει “στον ευαίσθητο χώρο της κοινωνικής πρόνοιας, της αλληλεγγύης και συνοχής, στο μέτωπο κατά της ανεργίας με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και αυτεπιστασίας, καθώς επίσης και στο πεδίο της ανάπτυξης, μέσα από την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και τοπικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες μικρής και μεσαίας κλίμακας, που μπορούν να αποδώσουν γρήγορα αποτελέσματα”.